dinsdag 30 oktober 2007

't Zal weer plezant worden!

Nieuwe lesgevers en collega's of medecursisten. Ik treed ze met gemengde gevoelens tegemoet. 'k Heb nog geen idee met wie ik zal te maken hebben en toch ben ik er nu al bijna zeker van dat 't voor mij leuker wordt dan voor hen.


Als je eerst stapels boeken leest over een bepaald onderwerp en er daarna een cursus over gaat volgen, welk risico loop je dan? Niet dat je niet weet waar je aan begint. Dat de lesgever u niets meer weet te vertellen, wat je nog niet gelezen hebt – én meermaals herlezen, begrepen en dus ook onthouden in mijn geval. Dat je het weet als die lesgever teksten uit een van die werken overtypt, verdeelt zonder bronvermelding en zo laat uitschijnen dat het om eigen werk gaat. Als je dan slim bent, houd je jezelf gedeisd en geniet je in alle rust van het gemak waarmee je dat jaar door zal komen. Wanneer mij dat overkomt – en dat is in 't verleden dus gebeurd – broed ik op talloze ideeën over hoe ik hem of haar met mijn wetenschap van dat schaamteloos bedrog kan confronteren. Uiteindelijk nam ik het betreffende boek de volgende les mee en zorgde dat het heel even door die lesgever/dief kon gezien worden. Snugger hé, als je daar nog testen moet bij afleggen?! Ik ben een vergif? Ja, van de domste soort dan toch!
Om niet meer 't zelfde te riskeren, denk ik da'k nu ver weg ga blijven van alles wat te maken heeft met wat ik voorgeschoteld ga krijgen. Tenzij ik té nieuwsgierig word. En die kans bestaat. Ja, ik ben daar eerlijk in.


Als je om iets te kunnen onthouden de hele hutsekluts die er rond hangt moet begrijpen en de lesgever dan ook voortd-u-u-u-u-rend lastige vragen stelt, welk risico loop je dan? Niet dat je een ongeïnteresseerde of oppervlakkige indruk zult maken. Dat de hele groep 'normale' broekslijters je eerst verbaasd aankijkt, later oogrollend teken doet, daarna zuchtend zijn ongenoegen laat merken en uiteindelijk wanhopig probeert zijn steeds sterker wordende woede te onderdrukken. Dat de lesgever het hoogst irritant vindt dat je er véél te vaak in slaagt om een relevante vraag te stellen, waar hij of zij geen antwoord op weet en geduldig wacht, zoekt, niet meer gerust is tot hij of zij jou dat betaalt heeft kunnen zetten. Dat is mij dus ook al overkomen.


Ik ben dus een Bree-Edie-Monica-mix: een sluwe, rechtvaardigheid verdedigende, onuitstaanbare streber. Bwa, bwa ... Als je er rekening mee houdt, dat de test zei dat ik een Susan ben, dan ziet 't er voor de anderen ook nog zo slecht niet uit.


Fab TAB - weerhouden


Kijkt e keer doar sech!!!


Dag Priskilla


Ik heb het document goed ontvangen! Ik kan je in ieder geval al meegeven dat je testen heel goed waren & dat je momenteel als een positieve kandidaat staat aangeduid!


Dus als je mij op 12/11 contacteert zal je een bevestiging krijgen van

...”



Ik ga met AutoCAD 2D leren werken. Da's misschien niks op zijn eigen voor een pak van jullie, maar voor mij is dat ... 'k weet niet ... héél wat in elk geval! En 'k ga ook leren over bouwrecht en -administratie en, en sociale wetgeving en, en ... van alles. En niet zo van die broltheorie-dinges, waar je nadien nooit meer iets mee doet. Neen, neen! Om te gebruiken.



Ik ken e' lie-ke, dat de mensen ...

Nee, serieus. Als ik in de verre, verre toekomst oud en wijs zal zijn, dan zal ik zingen:


Back then long time ago when grass was green
Woke up in a daze
Arrived like stangers in the night
TAB - long time ago when we was tab
TAB - back when a fun job was what we had


bron oorspronkelijke tekst



She's got it! Yeah baby, she's got it!

Zeven uur deze morgen. We zijn net wakker. E kijkt uit het raam.


E:”Kijk lieveke, daar!!” wijst naar een bijzonder duidelijk zichtbaar lichtpuntje aan de hemel.

Ik:”Oh!” Ik kijk een keer goed, probeer helder – ja, hoe toepasselijk? – na te denken met mijn slaapkop ”Dat is de Morgenster, Venus!!”

E:”Ge zult hem moeten verzetten.” de telescoop bedoelt hij, want hij weet natuurlijk wat ik op zo'n moment wil doen.

Ik, in lichte spreidstand, links en rechts kijkend met mijn armen in een hoek van vijfenveertig graden van mijn lijf – denk aan Wiske:”Ik wil eerst een foto maken!”



Ik wéét dat die niet écht lang te zien is en ik wist niét hoe lang ze nog te zien was, dus is dit het resultaat.





Uit de losse pols, zonder zelfs de tijd te pakken om de camera op statief te zetten. Ah ja ... pakt da 'k geen tijd meer zou gehad hebben, om ze nadien nog door de telescoop te bekijken.


De kijker verzet, raam open en in peignoir in de frisse ochtendlucht staan zoeken. En gevondeu-eun!!! Begonnen met een kleine vergroting, nadien een sterkere lens, ... Ge weet wel hé? Of misschien niet, maar 'k betwijfel dat men dat hele proces wilt lezen. Tussendoor, als het me na veel ongeduldig gepruts was gelukt om mooi scherp te stellen, wilde ik wel een keer proberen om een foto te maken, zoals ik met mijn zakmicroscoopje deed. Weg van de kijker, toestel nemen, terugkomen en met uwe lompe voet een tikje tegen 't statief geven. Dat moet je vooral doen!!!! Allez vooruit. 'k Kon opnieuw beginnen.

En toch was 't plezant. Dat zo met mijn eigen ogen zien, hoe dat planeetje voor de helft door de zon wordt belicht. Dat was niet niks!


Ik:"Merci hé lieveke. Ik had 't zelf niet eens gezien."


maandag 29 oktober 2007

Intolerante dolly

Stardoll is zoals ik al eerder heb toegelicht zo'n website waar je met digitale paperdolls kan spelen. Logisch ook dat je daar dan vooral jonge tot piepjonge meisjes tegenkomt, haalde ik ook al aan. Toch haal ik het in mijn kop om er toch iets of wat van logische reacties, verstandige inbreng, een spoor van ... euhm ... - hoe zal ik het noemen? - pigmentjes in de haarkleur te vinden. Nu ben ik de eerste om te beweren dat blondjes NIET dom zijn. Dat het de geblondeerde madams zijn die hun verstand niet gebruiken - tenzij het een weloverwogen, op uitbuiting van de domheid van een flink percentage van de mannen gerichte zet is. Ik gebruik dit cliché enkel in een poging om duidelijk te maken hoe f*cking erg het gesteld is – ofwel met mij ofwel met de girlies op Stardoll.

Denk ik zo van, als je hier komt klooien, kan je evengoed een beetje sociaal zijn tegenover de andere dollies, ongeacht mijn voorgevoel over wat ik aan hen of zij aan mij kunnen hebben. Zelfs niet. Ik lieg. 'k Wilde mij niet eens pejoratief uitlaten over het hele ding en de bezoekers. Dus sloot ik mij aan bij een 'club'. Toegegeven, eigenlijk evengoed omdat je met activiteiten wat kunt verdienen.


Nu is er op het forum iemand die had gevraagd hoe je ook weer Stardollars aan iemand cadeau kunt doen. Op de pagina waar je de betaalmethode om Stardollars te kopen kiest, staat 'Heb je een geschenkcode?” Op de info-pagina staat 'Geschenkcode:” met daaronder een vakje om de code in te vullen. Er is een giftshop met een zeer beperkt aanbod, waaruit je dingen kan kopen om aan een ander lid cadeau te doen. Dat trekt op niet veel, want als je iets echt leuk uit de andere winkels tegenkomt, kan je dat dus niet schenken. Maar er zijn betrekkelijk veel meisjes die schaamteloos om zo'n ding uit de giftshop bedelen. De algemene reactie op het postje over dollars cadeau doen was:”Nog nooit van gehoord!” - “Kan dat dan?” - “Waarom zou je dat doen?” (duh??!!). Dus, ik in al mijn goedheid, de jonge dames verteld over de 'geschenkcode' waarmee men ons op meerdere pagina's om de oren slaat en dan verwezen naar de infopagina over hoe je zo'n code kunt geven. Plus de reden waarom dat wel leuk kan zijn, aangezien zelfs dat blijkbaar niet duidelijk was.


Wat was de eerste reactie op mijn antwoord? Een vijftienjarige laat een boodschap. Op haar 'Me-pagina' gebruikt ze een leutig lettertype. Er worden zaken omgedraaaaaaaaid, er worden letters vervangeun door cijfeu-eurs, ... [ Иамзз,, ]. staat voor 'name', maar 't kind heeft een 'e'-tje te veel. Goh ... ja ... vijftien ... te oud om Nederlands te gebruiken, te jong om aan spellingcontrole te doen? Allez jong! Hoor mij. 'k Laat zelf gedurig allerhande kemels staan.

De Stardoll-plant in een suite geeft weer hoe actief je bent geweest op de website. De hare groeit als ze zo doorgaat héél binnenkort tot in de hemel – oh, ja ... de hemel ... da's ook het thema dat ze koos ... oh. Dat laatste is té giftig en totaal irrelevant. Enfin ... Om u maar te zeggen, dat 't geen beginnertje is. Wel wat zegt ze dan in haar reactie??

Houdt u vast!!!


Ze zei:


“Hallo”


Je hebt daar de mogelijkheid om zelf een onderwerp te starteun, om elkaar te maileun, je hebt een persoonlijk dagboe-oek, een eigen presentatiepaginaaa, een gastenboek van de cleu-eub. Neen! In een reactie op een bestaand, concreet onderwerp, zeg je alles wat je tegen de hele community aldaar te zeggen hebt:"Hallo".


Mijn reactie:


"Hallo"??

En in verband met het onderwerp???



Nu heb je op die site dus een dagboekje. Was ik bijna daar mijn gal gaan spuwen. Al goed dat ik nog nooit de link naar mijn blog daar ergens heb opgenomen. Daar had ik wel meerdere reden voor dan enkel 't feit dat ik nu hier tenminste mijn onvoorstelbaar onterechte, misplaatste uit hoogmoed, sarcasme of pure naïviteit voortkomende frustraties lekker kan ventileren. Ik weet niet wat het precies is. Maar 't is niet gepast!! Denk ik. Of toch wel? Een beetje?



Neen, dat hieronder is geen afbeelding van haar Me-doll. Het werd gemaakt ter illustratie van haar denkvermogen.




Je kunt daar ook een ' VIP-look-a-like' kiezen. Moest Kelly Bundy in de lijst hebben gestaan ...
Ja dat moest er nog af. Weer volkomen onterecht natuurlijk. Als ge op uw vierendertig met de poppekes speelt ... hé ... 's juist hé? Of niet? Niet helemaal?

Wie heeft ze eigenlijk gekozen? 'k Ga kijken.

*terug van de Me-page van ...*


Oh hemeltje, hemeltje!!! Het meiske is zo te zien Engelstalig van origine. Ze is nog maar pas naar België verhuisd. Oei, oei, oei, oei, ... 'k Heb 't gezegd hé dat 't onterecht was!!

Ze schreef:
"
im moving to belguim in 4 dayss and im ded nervous"

en daarna nog:
"
I moved house a month ago i likee it bettaa ovaa here"

Coowl ha? Of toch niet? Niet echt?



Helder water. Zwarte vinnen.


Midden september kocht ik twee goudvissen remember? In begin was het water in de mortelkuip troebel. Vast door het woelen, om er plantjes in te zetten, slijk aan toe te voegen, ... Nu de planten zich goed gesetteld hebben, volop zijn gegroeid en al het zand naar de bodem is gezakt, is het water prachtig helder. En effectief, zoals ik het wou, zónder filter!!

Omdat het water al minder dan tien graden heeft, mag ik de vissen niet meer voeren. Ze aten sowieso bijzonder weinig extra voer. Waarschijnlijk omdat ze al die waterdiertjes te eten hadden. Van binnen in huis kan ik met wat geluk de vissen zien zwemmen. Tenminste als het niet in het water onder de oppervlakteplanten is natuurlijk. 'k Ga een keer bekijken of ik daar een foto van kan nemen, waarop daadwerkelijk wat te zien is.

Een goudvis is eerst bruin en wordt later oranje, onder invloed van temperatuur, voeding, zonlicht, erfelijke factoren, ... Daarover vond ik allerhande info op 't net. Maar bij mij gebeurt nu net 't omgekeerde! De vinnen en staart van de beestjes werden donker. Zou dat ook normaal zijn? 'k Heb mijn vraag gesteld op een discussiegroep waar veel over vijvervissen wordt gepraat. Afwachten ...


Tie my arms around my own body


Gisteren heb ik voor 't slapen gaan nog iets in mijn notitieboekje geschreven. Ja, ik neem dat mee.


Zou 't kunnen zijn, dat ik ontzettend veel behoefte heb aan verklaringen, omdat die staan voor rede? En omdat rede mijn op zijn zachtst gezegd sterk emotionele aard in evenwicht houdt?

Als ik verdrietig ben, zie ik er stabiel en rustig uit. Vanbinnen zit echter zo'n luid weeklagende vrouw van in het Tv-journaal uit 't Midden-Oosten. Hoe diezelfde dames er uitzien als ze blij zijn, weet ik niet. Aan mij kan je dat in elke geval heel goed zien. Dat verberg ik dus niet. Of toch niet helemaal. Zowel mijn compleet verborgen als mijn deels vertoonde emoties vallen, door mij, niet te negeren. Vaak kan ik van de verstopte exemplaren niet eens (meteen) de aanleiding vinden. Is het gevoel zo groot dat er geen ruimte overblijft voor analyse? Een ding is zeker: ik wil graag weten, de oorzaak, reden, aanleiding en het verloop kennen. De eventuele gevolgen brei ik er vaak zelf aan vast. Want daar gaat het om: de gevolgen kennen. Verklaringen moeten me inzicht geven. Een klare kijk op je eigen gevoelens krijg je onder meer door emotionele zaken op een redelijke manier te benaderen. Dat inzicht moet me helpen om de gevolgen zo goed mogelijk in te schatten. Want dan ben ik er op voorbereid. Dan is het minder verrassend. En dan is de emotie misschien minder sterk. Dan kan ik echt rustig blijven. En als je rustig bent kan je beter redeneren en maak je minder fouten. En als je minder fouten maakt, moet je je ook minder zorgen maken. Zorgen over de onvoorspelbare gevolgen van je fouten. Want fouten maak je niet op basis van een goede redenering. Dan zou 't met opzet zijn. Dus zit er in de gevolgen van een fout geen voorspelbare structuur of een op voorhand in te schatten patroon. Je kan je niet voorbereiden. Dan zijn de emoties die daar bij komen dus sterk. En dat zijn geen leuke emoties. Die moet ik dan weer verstoppen. En als ik ze verstop, dan weet ik weer niet meer waar ze vandaan komen. En zo kan ik niet eens leren uit mijn fouten en maak ik ze misschien elke keer opnieuw!


't Is misschien niet slecht om ook de aanleiding van dit geraaskal te noteren.

Wat vooraf ging ...


Er hangen nog altijd wolken.. Op het koertje achter de daken die 'k vanuit mijn raam kan zien, brandt licht. De struiken of bomen zijn goed afgetekend. Ik bekijk ze door mijn telescoop en zeg enthousiast tegen E:”Als er een bij tussen die struiken zou vliegen, dan zou ik dat kunnen zien. Ik vind dat fantastisch!” Ik ben verzadigd, zet de kapjes op de lenzen en ga naar bed.

“Hoe ver zou dat zijn?” vraag ik. Nu wil ik weten hoe ver die struiken of bomen van hier zijn, om te weten of wat ik zag wel zo indrukwekkend is. Zou zo'n apparaatje met een lazer om te meten duur zijn? Tot hoe ver zou je daar mee kunnen meten? Ik denk: ik zoek het uit met een plan. Waar moet ik kijken op dat plan? Dat kom ik wel te weten door om de hoek de straat in te gaan tot bij het huis met die hoge boom. Ik stap uit bed, ga terug naar het raam en probeer in te schatten hoe ver ik zou moeten stappen om bij het juiste huis te komen. 'k Probeer me de daken in 't geheugen te prenten. Dan twijfel ik plots of het wel de achterkant is van de huizen die ik zie. Het huis naast ons is het laatste voor je bij de hoek komt. Dat kan toch zo ver niet zijn? Zie ik de voorkant van de huizen aan de overkant van de straat? 'k Heb altijd gedacht dat het de achterkant was. Mijn vertrouwen wankelt. Waarom heeft zoiets nou enig belang voor mij??




De wereld waarin ik leef is klein. Klein genoeg om te mogen hopen, dat ik er ooit genoeg over zal weten om op mijn gemak te zijn?


...


Neurotic

Neurotic

Tie my arms around my own body.

*op de melodie van 'Erotica' van Madonna*


Vandaag toegevoegd ...


Fijne tekst by the way. De moeite om toch één keer te lezen.


"Erotica"

Erotica, romance [repeat]
My name is Dita
I'll be your mistress tonight
I'd like to put you in a trance

If I take you from behind
Push myself into your mind
When you least expect it
Will you try and reject it
If I'm in charge and I treat you like a child
Will you let yourself go wild
Let my mouth go where it wants to

Give it up, do as I say
Give it up and let me have my way
I'll give you love, I'll hit you like a truck
I'll give you love, I'll teach you how to ...

I'd like to put you in a trance, all over
Erotic, erotic, put your hands all over my body [repeat twice]
Erotic, erotic

Once you put your hand in the flame
You can never be the same
There's a certain satisfaction
In a little bit of pain
I can see you understand
I can tell that you're the same
If you're afraid, well rise above
I only hurt the ones I love

Give it up, do as I say
Give it up and let me have my way
I'll give you love, I'll hit you like a truck
I'll give you love, I'll teach you how to ...

I'd like to put you in a trance, all over
Erotic, erotic, put your hands all over my body [repeat twice]
Erotic, erotic

Erotica, romance
I'd like to put you in a trance
Erotica, romance
Put your hands all over my body

I don't think you know what pain is
I don't think you've gone that way
I could bring you so much pleasure
I'll come to you when you say
I know you want me
I'm not gonna hurt you
I'm not gonna hurt you, just close your eyes

Erotic, erotic [repeat several times]
Put your hands all over my body
All over me, all over me

Erotica, (give it up, give it up) romance
I'd like to put you in a trance
Erotica, (give it up, give it up) romance
I like to do a different kind of
Erotica, (give it up, give it up) romance
I'd like to put you in a trance
Erotica, romance
Put your hands all over my body

Only the one that hurts you can make you feel better
Only the one that inflicts pain can take it away

Eroti - ca


[ www.azlyrics.com ]


En dan kijken op You Tube ...


zondag 28 oktober 2007

Awesome

Hoe slechter je conditie, hoe sneller bij 't sporten je tong op je schoenen hangt. Eergisteren was ik nog geen vijf minuten aan 't raquetballen of ik trapte al op mijnen oasem. Ik wou al drinken om het aangedikte, plakkerige vocht in mijn mond weg te spoelen. Plat water (liefst Contrex) en niks anders. Linker hand in de zij en met de rechter tutteren. Heel, heel even op mijn effen komen, een keer goed in- en uitademen en dan terug het terrein op.
Dat moment van vermoeidheid komt vroeg of laat. En daarna - niet altijd, maar toch vaak - komt 't mooiste: den tweeden asem. Ge herpakt u, ge vindt uwen draai in uw lijf en dan lijkt het of da' ge zou kunnen blijven doorgaan. De dorst komt terug, maar dwingt u niet meer te drinken. Ge moet niet meer om de paar minuten voorover gebogen staan bekomen. Ge zucht en kreunt, maar 't houdt u niet meer tegen. Uwe spelpartner bekijkt u - wel gebukt en de handen op de knieën - met een gezicht van: wat hebde gij gegeten jong? Ge zweet gelijk een rund, maar er lijkt geen einde te komen aan uw energie en elke door de ander ingelaste pauze kan niet rap genoeg om zijn. Nu kunde niet stilvallen!

Nadien onder de douche het zout wegspoelen en verrukt genieten van hoe 't lijf dan voelt. Ik wou dat ik er altijd uitzag zoals na 't sporten. Alles stemt overeen: ik voel me goed, energiek, ontspannen, gezond en mijn trekken, teint en blos laten dat ook allemaal zien.


'k Geniet meer en meer van sporten. Zo veel, dat ik zelfs in mijn eentje een raquetball-terrein op zou gaan. Maar ... Doe mij niet lopen om te lopen. Zet me niet op een fitnesstoestel. Voor mij geen aerobics en afgeleiden. Kortom, niets waarbij ik mijn hoofd thuis mag laten. Om mijn gedachten tot rust te brengen, doe 'k yoga. Dat bezorgt me yin. Sporten moet bruisen van energie in 't lijf en de kop. Dat moet yang geven.


...


* uren later *


In de loop van de komende week heb ik al een afspraak met de beide mensen waarmee ik kan spelen. De laatste keer voelde ik me voor 't spelen zo loom dat ik enkel lamlendig wou hangen en tegelijkertijd gierden de zenuwen door elke vezel tot in de topjes van mijn tien kleine aanhangsels. Zoals ik had gehoopt, was nadien alles weer in balans. Alles was wakker én evengoed rustig. Ik verlangde er naar als een verslaafde naar zijn middel. Waarom wachten tot woensdag? Ik ging effectief in mijn eentje een half uurtje meppen. Jaa-aaa! En het was zó om!


Onderweg terug, bedacht ik dat ik dat fijne gevoel elke dag wel zou willen. Elke dag een terrein huren, dat kan mijnen bruinen echter niet trekken.

'k Leg gewoon een outfit klaar en als ik opsta kruip ik er in en ga een rondje om de blok lopen. Dat lopen zegt me wel niks, maar het gevoel dat het soort inspanning me geeft wel. Een welbepaald rondje lopen is ook iets heel anders, iets veel concreter dan ... ja ... gewoon ... lopen om te blijven lopen – nu moet ik plots aan Forest Gump denken. En misschien kan ik me wel concentreren op mijn ademhaling, zoals tijdens yoga en maakt het toch ook mijn lichaam wakker en mijn geest rustig. Weet ik veel? Een paar keer proberen om te weten of het écht zo vervelend is, kan geen kwaad hé?


zaterdag 27 oktober 2007

Over lullen en kutten


Gisteren naar Desperate Housewifes gekeken? Lynette beukte een deur in, zei tegen Nora, dat de relatie met haar gezin verbroken is, dat ze met haar ruggengraat zou doen wat ze met haar deur deed als ze nog een keer in de buurt van haar echtgenoot zou komen. Tom was niet op de avances van Nora ingegaan.

En wat zou Lynette hebben gedaan als hij wél had meegedaan? Ze zou wat van zijn spullen bij elkaar geraapt hebben, om ze bij Nora te droppen. Want geef toe, een partner is dan als een parkeerplaats voor gehandicapten. Lichtjes aangepast wordt het ”Wil je de lul? Neem er de lul dan bij.” of als hij nog meeviel “Wil je de lol? Neem er de lul dan bij.” en over vrouwen “Wil je de kut? Neem er de kut dan bij.”


Als partners geen moeite what so ever willen doen en liever hun shit (goesting, flauwe grappen, bekommernissen, ... ) gaan dumpen in de eerste de beste wc die zich presenteert, dan hebben ze zichzelf toch net tot afval gedegradeerd? They're loosin' it!


Neen, ik lijk niet op Lynette. 'k Heb de test gedaan en kijk! Daar zeggen ze dat ik een Susan ben.




Een treffend treffen dat trof.



Je hoort, op klaarlichte dag, gefrutsel in 't slot van uw voordeur. Wat doe je?

E ging naar de deur en ik ging mee ...



E opent de deur. Voor ons staat een jonge veertiger met een sleutel in de hand.


E:”A wel! Wat is de bedoeling?” (zeker van zijn stuk)

X:”Ik wil binnen.” (geschrokken, verwonderd én overtuigd van zijn gelijk)

E:”Just niks van! Wat hebde gij hier binnen te zoeken?!” ('dat is er nog op zeg!' denkend)

X:”Ah ... Ik heb dat hier gehuurd.” (verbouwereerd)

Ik:”Ooh! Maar dan moete gij hiernaast zijn!” (opgelucht, lachend)

X:”Oei!! Excuseer!!!” (gegeneerd)

E:”Ah ... ok ... ja ...” (gerustgesteld, maar toch licht onder de indruk van het bizarre gevoel)


We wonen in een oud herenhuis en de gevel van het huis naast ons is identiek aan de onze, maar het andere pand werd in studio's verdeeld.


E stapt achteruit om de deur te sluiten. Ik doe ze terug open, steek mijn hoofd buiten en kijk naar X tot deze terugkijkt.

Ik:”Wel euh ... Aangename kennismaking hé.”

E, X, de man in verhuiswagen en ik schieten in de lach.


man in verhuiswagen tegen X:”Wat is er? Verkeerde deur of wa?”

X:”Ja ... Nu weet ik waarom de sleutel niet paste.”

man in verhuiswagen tegen E en mij:”Moet ik het bij jullie binnen steken?”

Ik:”Bwa ja ... kom.”


In de vrachtwagen stond een splinternieuwe, felroze, stoffen salon. De man maakt wel meer vergissingen, heb ik de indruk.


Bron van de afbeelding.



vrijdag 26 oktober 2007

De maan lijkt op een sinaasappel!



Omdat het bewolkt was de eerste dag dat ik mijn sterrenkijker had, heb ik iets gedaan waartoe ik anders niet rap geneigd ben: 'k heb de handleiding gelezen. Wat ik eruit onthouden heb is dat ik niet naar de zon mag kijken, maar dat wist ik al. En ...


"Als beginner start u het beste met het observeren van de maan, die het dichtste bij de aarde gelegen hemellichaam is. Ze is ongeveer 380 000 km van ons verwijderd. Als beginner zult u ongeveer een half uur tot een uur nodig hebben om de telescoop perfect op de maan te richten.
Maar eens u de maan voor het eerst door uw telescoop bewondert, zult u versteld staan van haar ongelooflijke schoonheid. Een ervaring om nooit te vergeten!"


Het raam van de logeerkamer open, want de vliegenscheten wilde ik niet in 't groot zien. De verschillende lenzen in het opbergvakje aan het statief, de hoekspiegel vervangen door de omkeerlens, de beschermkappen verwijderd, licht uit en ik kon er aan beginnen. Na maximum vijf minuten zag ik haar al heel scherp in beeld met een 52-voudige vergroting!! Daarna met 84-voudige vergroting, waarvoor ik ook al geen kwartier vandoen had. En ik ben wegens te veel bewolking na iets van een twintig minuten moeten stoppen na 117 keer dichterbij trekken. Zou het sinds mijn kindertijd veelvuldig scherpstellen van een verrekijker hier zijn vruchten afwerpen?


Al een geluk dat 't vrij snel ging, want zelfs na die korte tijd had ik al fameuze nekpijn. De maan zat heel hoog boven de horizon, wat voor het focussen een voordeel is, maar echt de waarheid voor de wervels een ware beproeving. 'k Moest ook nog de hele tijd op mijn knieën zitten, want als ik het statief lager instelde, om op mijn gat te kunnen zitten, dan kon ik – vraag mij niet waarom – niet goed meer richten. Mijn lijf was dus ferm content met de bewolking!


Maar, maar, maar, ... Ik heb wél iets gezien wat ik nooit eerder zag!



De maan heeft één putje waaruit allemaal lijnen vetrekken, zoals kinderen een zon met stralen tekenen. Helemaal overwhelmed door mijn ontdekking zei ik tegen E:”Ik heb de maan gezien en ze lijkt op een appelsien!!”


Dan moest ik direct weten hoe dat rondje in een appelsien eigenlijk heet. Ik meteen gaan zoeken op 't net, maar een naam heb ik daar niet voor gevonden. 'k Heb wel geleerd dat een appelsien of sinaasappel oorspronkelijk van China komt en de naam daar dus ook vandaan komt (china-appel of appel-china). Zegden de mensen vroeger dan Sina tegen dat land? Straks blijkt Eddy Wally simpelweg de etymologische vorm van onze taal te respecteren.
Da's trouwens iets typisch 'me' hoor. Blij zijn omdat ik te weten kwam waar een woord vandaan komt. Het is een verklaring en ik ben zot van verklaringen!!!


'k Ben er dan op gekomen dat 't misschien niet slecht was om een keer uit te zoeken wat dat putteke met strepen rond op de maan zelf eigenlijk is. Dat vond ik dan wel direct. En? Zeg het! Ja! Het is een jonge inslagkrater die de naam Tycho kreeg en de strepen er rond dat is zijn stralenmassa en die stralenmassa dat is materie die bij de inslag naar buiten gefloept is en rond hem, in de vorm van stralen dus, neergevallen is en waarvan wij nu de schaduwen kunnen zien, als strepen dus. Ja! Serieus!! Kijk maar op Wiki en op Maanwaarnemingen.




Blijkbaar geven we rapper een naam aan iets op de maan als aan een stuk van een sina appel.


bronnen foto's:

appelsien

maanfoto

maankaart


dP in 'den bouw'



Mensen komen op de meest onwaarschijnlijke manieren bij mij terecht!

Iemand zoekt om 9u23 met 'woning dp in k'.Krijgt mijn blog als tweede zoekresultaat en komt een keer piepen.


Moest waarschijnlijk deze pdf-file hebben.




Werd nieuwsgierig en kwam om 9u50 nog eens terug.



Terwijl ik net heb besloten om in de bouwsector aan 't werk te gaan. Een leutig toeval ...



donderdag 25 oktober 2007

Nieuw vel voor 2008

Vorig jaar op 6 november schreef ik:

"Elke week worden we overstelpt door reclamefoldertjes waaraan we bijna nooit wat hebben. Ik zeg heel expliciet ‘bijna’, want dankzij een advertentie in een van die blaadjes vond ik eindelijk wat ik al jaren nodig had.

Waar ik ga of waar ik ook sta, ’t liefste heb ik altijd iets mee waarin ik wat kan noteren – er bestaat een naar mijn zin veel te eenvoudig woord voor zoiets belangrijk: notitieboekje – plus een agenda omdat ik die echt nodig heb om afspraken te onthouden. Ik zeul die twee dan ook steeds mee in eender welke handtas, waarbij allerlei modellen die ‘k al heb uitgeprobeerd op een of andere manier er nooit in geslaagd zijn, om aan mijn verwachtingen te voldoen.

‘k Heb zo’n leren agenda met een vulling die je elk jaar vernieuwt. Het papierformaat 95x150mm is prima, maar er zitten twee ringen in die hem zo’n vier à vijf centimeter dik maken en dus te log om in eender welke tas te passen. Soms is mijn tas amper groter dan het ding zelf. ‘k Heb eens een piepkleine gehad, maximum 70x110mm met een soepel kaftje. Hij deed zijn werk, maar net als bij de vele verschillende notitieboekjes die ‘k heb uitgeprobeerd, leek het of de volledige inhoud van mijn tas tussen de pagina’s van een van beide wou kruipen, met overal gekreukte pagina’s tot gevolg.

Net als de praktische maar logge agenda was er ook een log notitieboek met als enig praktisch voordeel dat het wél gesloten bleef. Er zat een elastiek aan vast die je van achter om de voorflap trekt en die zo de boel dichthoudt. A5-formaat en ook weer zo’n vier centimeter dik. Zie je me al vertrekken naar een theatervoorstelling, een terrasje met een vriendin of om boodschappen naar het grootwarenhuis geladen met mijn mega agenda en het giga notitieboek? De keuze op handtassenvlak is al meteen flink beperkt en nadat je de inhoud hebt aangevuld met al die andere dingen die een vrouw altijd mee moét hebben, heb je gegarandeerd zo’n kilo tot een anderhalve aan je arm of schouder hangen. Een tas die groot genoeg is en van een degelijke kwaliteit weegt op zich vast al vijfhonderd gram!


En toen was er de advertentie... In promotie: een agenda met een overzichtelijke weekplanner op de linkerpagina aangevuld met telkens een notitiebladzijde rechts, in pocket size 90x140mm met een elastieksluiting (net als bij mijn eenzijdig praktisch, gigantisch notitieboek dus), zachte cover, slechts een centimeter dik. Per uitzondering bleef ik even stilstaan bij de typische aanprijzing. Ik bladerde verder door het advertentieblad en pas later na het surfen op internet op zoek naar verkooppunten en meer details realiseerde ik me dat dit concept werkelijk geniaal is.

Dankzij een van de vele websites hierover kwam ik te weten dat op de eerste pagina zelfs standaard ruimte voorzien wordt om een beloning te noteren voor teruggave in geval van verlies. De firma die dit fantastisch ding maakt, verkoopt ook gelijnde, geruite en blanco notitieboekjes, schetsboekjes, ... Er hangt een hele resem verhalen aan vast. Legio bekende creatievelingen (Ernest Hemingway, Vincent Van Gogh, ...) hebben de boekjes gebruikt om hun indrukken, bedenkingen, ideeën, ... in vast te leggen. De elite onder de notitieboekjes wordt vaak gebruikt in films en de huidige gebruikers delen hun ervaringen met elkaar op speciaal daarvoor opgerichte websites. Deze boekjes zijn hot items!

Waarom had ik dit sterk staaltje design nog nooit zelf opgemerkt in de winkels? Omdat het gamma van dit merk zo’n gevestigde waarde is, zo bekend dat er geen moeite meer wordt gedaan om het in de kijker te plaatsen? De agenda’s, notitie- en schetsboekjes, ... liggen rustig, onopvallend tussen alle andere te wachten, zeker van hun stuk, zeker dat ze sowieso gevonden en goed gebruikt zullen worden.

Ik vermoed dat al die andere gebruikers die het ding als een cult object zien en er mee voor zorgen dat het trendy is om er een te hebben, de weg niet via een blaadje hebben gevonden. Maar dankzij dat domme blad voel ik me nu toch weer iets meer deel van de ‘It People’. Ik kocht een agenda en een blanco reporter notitieboekje, zonder mijn gezond verstand het zwijgen te hebben moeten opleggen en heb nu twee dingen in mijn tas die het echt verdienen om trendy te zijn. Achteraf bekeken, moet ik tijdens het foldertjes kijken wel bijzonder traag van begrip geweest zijn. Of is dat nog maar een bewijs, dat het doorbladeren van advertentiebladen een tijdverdrijf is, waarbij we niet al te helder van geest zijn? Wie weet hoeveel wegwijzers naar stijl, klasse, status, respect, comfort, welbehagen en al die andere dingen die we – geef toe – toch in minder of meerder mate belangrijk vinden, heb ik al gemist? Zou het aandachtig doornemen van reclamefoldertjes niet het beste hip worden?"


Voorbije dinsdag kocht ik er twee voor 2008: één voor mezelf en één voor thuis. Ja, ik ben er nog altijd even enthousiast over!

Surf naar de site van Moleskine en overtuig uzelf (als u dat niet al lang geleden deed).



De kerfstok van een aasgier



Dan sta je daar aan de kassa met een telescoop, twee pakken koekjes, een zak chips, gerookte spekblokjes en twee bakjes champignons. Ze lagen daar zó mooi en proper, groot en blank te wezen, dat ik ze direct wou eten, die champignons. Voor en achter me werd een tikkeltje ongeduldig, maar toch vooral berustend aangeschoven met karrenvrachten levensmiddelen. Ik daar dan tussen met mijn buit en één en ander als excuus om mijn roofzucht achter te verstoppen.
'k Moet toegeven dat véél voedingsproducten er best wel lekker zijn. Maar de soja bakboter bijvoorbeeld, die is super slecht. Ze wordt vast al zwart van boven de pan te houden. Het is behelpen en dan met minstens een vijfde verpakking per bakbeurt. 'k Wou zeggen:"Tot daar het Aldi-voordeel.", maar dat is de slogan van een andere winkel (Ik kom er nu echt niet meer op dewelke!). Het 'Aldi-principe' moet het zijn. Het is niet altijd een garantie. Trouwens ik wil liefst een 'bio eco'- assortiment en dat hebben ze niet. De eitjes wou 'k wel, maar die waren op heb ik al gezegd.

Toen ik met mijn hebbeding naar huis wandelde, ging het even door mijn hoofd dat het toch echt niet schoon van mij is. Daar zo veel minder winkelen dan die mensen met hun karretjes vol en dan toch de bakken met aanbiedingen gaan plunderen. Den Aldi is de supermarkt voor wie moet winkelen als destijds in de Sovjet-Unie. Iets extra? Dan moet je kopen wat je wilt of nodig hebt, ofwel na lang wachten ofwel op voorhand, maar altijd enkel als het aanbod 't voorziet.
Ik ben nu de 'vuilen hemmer' die al een kleine en een grote verrekijker heeft en dat weer niet genoeg vond.
Zou Aldi zelf het erg vinden? Verkoop is toch verkoop? Maar wat als er op die aanbiedingen maar een heel kleine winstmarge zit en ze enkel dienen om nieuw publiek naar de winkels te lokken of om de vaste cliënt te belonen voor zijn trouw? Whoehahaha!!!! Als ik tegenover iemand een zeker schuldgevoel moet hebben, zal 't niet tegenover de Albrecht broertjes zijn. Over het klanten lokken, had ik wel gelijk.
Kijken is mijn passie en ik kan me geen dure telescoop veroorloven. De andere dingen die ik er in reclame koop, liggen vast ook buiten mijn budget. Misschien zijn er wel minstens tien argumenten om te rechtvaardigen dat ik mee de buitenkansjes grijp. Toch voel ik mij dan altijd een beetje een aasgier, die cirkelt boven een winkelrek alsof het een stervend prooidier was dat de arme beesten daar vlakbij sowieso alleen niet aankunnen.

Een geweten, dat is een gerief jong!!


Aldi alweer in agenda

Er waren geen eitjes van hennen met vrije uitloop meer.
Maar volgende week is er dit:


woensdag 24 oktober 2007

In de wolken


'k Heb hem, de telescoop, ik heb hem en hij steekt al in elkaar!

En weet je wat ik gezien heb? Blaadjes van een boom die zo'n twintig meter van ons huis staat, alsof ik ze in mijn hand had. 'k Denk dat ik nog niet eerder zo uitkeek naar 't donker. De verlichting van de E17, die kon ik met 't blote oog zien als één petieterig, geel stipje. Nu kon ik zien dat het meerdere lampen zijn. Duidelijk afgetekend zelfs.
Tussen de bladeren van de bomen kon ik het licht zien flikkeren. Terwijl ik daar op meer dan 700 meter vanaf woon.
En in de lucht, eh? In de lucht?? Want ja, daar dient een telescoop ook voor. Om naar hemellichamen te kijken. Wel euh ... wolken ...


Refractor telescoop


Straks ... over een uur of negen kan ik hem gaan kopen.
Joepie-ie-ie-ie!!! Joepie de poepie doepie-ie-ie-ie!!!!!!




'k Vroeg mij af of ik een kabas zou moeten meedoen. Maar hij zit in een 'handige draagkoffer'. 'k Kan hem dus meenemen naar ... naar ... naar ergens hoog! Of donker! Naar 't Signal de Botrange op tees trappeke in 't donker (terwijl we bezig zijn).


dinsdag 23 oktober 2007

Zondagskinderen





21 oktober: mee met M wezen wandelen in de Lembeekse bossen ...


met de woefies natuurlijk

en er waren nog twee andere woefen: een grote, zwarte, vriendelijke, enthousiaste labrador en een jonge, lieve, gekke, overgelukkige Border Collie



en paddestoelen: véél!










tof! tof! tof!


Mijn opplooibaar hondenhokje is een goed gerief voor in de auto. M zei 't ook.

Alleen spijtig dat 't niet stankdicht is, want M en ik kunnen nu nog zo goed aannemen dat de dinosauriërs zichzelf hebben uitgeroeid met hun scheten.


Beweging

.



Ik was deze ochtend vroeg, vanaf de eerste keer dat de wekker afliep in beweging.
E was, ondanks hij vakantie heeft, luttele minuten later in beweging.

Onze gewoonten zijn in beweging.

Mijn toekomst is in beweging.

Zodadelijk is mijn lijf in beweging en wiegt mijn geest zachtjes mee.


En de foto, die is ook vandaag genomen!

maandag 22 oktober 2007

Liza doet mee!


Kijk! Liza bezorgde een foto met 't uitzicht achter háár huis. Dat reikt NATUURlijk een pak verder dan het mijne in 'Venster op'.
Maar er zijn ook golfplaatjes! Jééé!!!



Bron.

Het uitzicht vanaf een specifieke kamer. 't Doet een mens vrij snel belanden bij 'A Room with a View'. Zijn er nog mensen met golfplaatjes of andere daken achter hun huis? Wie denkt mij uit mijn kamer weg te krijgen met zijn 'view'?



zaterdag 20 oktober 2007

Flashback


Zo'n tiental jaar geleden vertelde een kameraad over een blaaskaak die hem vroeg:"
Hoeveel verdiende gij per minuut?"
Nu snap ik zijn gelaatsuitdrukking van destijds beter dan toen.

De titel die ik kies, doet mij dan weer aan dit denken.
En dát doet mij dan weer aan mijn kennismaking met 'cool' denken, toen mijn übercool nichtje uit 'Dansen op konijnenpootjes' bij haar thuis op de tot disco en playroom omgebouwde zolder op dit nummer danste.
(de gerelateerde zoekresultaten doornemend)
Jaaaa! Als dit geen hormonale opstoten veroorzaakt heeft bij wie toen net goed wakker werd.

Mmmm ... die kameraad van hierboven en ik hebben destijds fantastisch leuk gedanst op tees. Toen dat liedje gemaakt werd was 't perfect ok om u rot te amuseren en was niemand ergens bang van. Waar is die spirit ergens in slaap gevallen? De 'realiteit' bestond dan toch ook al? Luister
maar.
We zijn ons steeds meer bewust geworden van ... Ja, 't zal wel. Gelijk dat nu iedereen zo ontdaan is van wat er allemaal mis gaat. Dát zal de reden zijn waarom goedgezind zijn slecht geworden is of wat?

Allé ... nog ééntje? Aaahh ...

Kinderen kopen, kost handenvol geld.


Als ik dit lees

“Dertig lijkt me een mooi getal. Nog een kindje met elke vrouw. Als ik het nog kan natuurlijk”, lacht hij. Kinderen kopen, en vooral de opvoeding ervan, kost handenvol geld.

Daarom maakt hij met ons de rekening.

* Werkloosheidsuitkering Serge Régnier: 1.030 euro
* Invaliditeitsuitkering Serge Régnier: 684 euro
* Werkloosheidsuitkering Christine: 800 euro
* Werkloosheidsuitkering Karine: 800 euro
* Werkloosheidsuitkering Judith: 800 euro * Kindergeld: 4.000 euro

Totaal: 8.114 euro

“Het totaalbedrag lijkt veel. Maar op het einde van de maand blijft er weinig over”, zegt de man.

dan weet ik zo niet meteen wat ik daarvan moet denken.

(Stelt zich allerlei vragen. Voelt allerhande al dan niet terechte uitlatingen opkomen.)

Laat het ons houden op:"Ik heb het er wat moeilijk mee."

Triestigen Tolkien

'k Ben 'De Kinderen van Húrin' van J.R.R. Tolkien aan 't lezen. Triestig! 'k Zit ongeveer in 't midden en moest ik nog niks anders van hem gelezen hebben, dan was ik er nu van overtuigd, dat 't met Middle-earth nooit meer goed kwam.

Non ho l'età


't Merendeel van de mensen moet al láng met iemand samenwonen opdat het langer zou zijn als ze bij hun ouder(s) inwoonden. Als huisdieren ook meetellen, dan is 't mij dit jaar gelukt. Als ik goed gerekend heb ...

Met mijn moeder woonde ik van mijn geboorte tot ik vier was ... vier jaar.

Met mijn grootouders, langs moeders kant, van mijn vierde tot mijn zeventiende ... dertien jaar.

Met mijn ex echtgenoot, van toen ik zeventien was tot ik negentien werd ... twee jaar. *

Met 'hij' uit 'Lot(je) kiezen', van mijn negentien tot mijn tweeëntwintig ... drie jaar.

Met 't zot lief uit 'Venster op?', van mijn tweeëntwintig tot mijn zesentwintig ... vier jaar.

Met (Liese-)Lotte, een van de twee poezen uit 'Venster op?', die verdween, van mijn twintig tot mijn negenentwintig ... negen jaar.

Met Rico woefie die moest sterven, van mijn vierentwintig tot mijn drieëndertig ... negen jaar.**



Met (A-)Mica woefie (Dog Carry Bag en Apen apen apen na) woon ik sinds mijn vijfentwintig ... negen jaar.

Met Froemel woefie (zelfde artikels als Mica) sinds mijn zesentwintig ... acht jaar.

Met E (duidelijkste foto bij 'Sisters of Emergency') sinds mijn negenentwintig ... vijf jaar.

Met het 'Vleesgeworden kattenkwaad' ook sinds mijn negenentwintig ... vijf jaar.


En met deze dame, Nono(-leta), sinds mijn twintig ... veertien jaar.




Van kindsbeen af was het als een naam in mijn hoofd blijven hangen. "Non ho l'età ..."



* Twee jaar is gelijk niet de moeite om over te bloggen? Was 't maar waar!!
** Negen jaar is de moeite. Maar misschien is 't nog niet lang genoeg voorbij.

vrijdag 19 oktober 2007

Aldi verkoopt 'Ei van Columbus'

Eergisteren was er een samenkomst op het Sint-Pietersplein ter gelegenheid van de “Werelddag van verzet tegen extreme armoede”. 'k Ben niet geweest. Gisteren vond in de Lakenhalle van 't Belfort het 'Derde Milleneumdebat: de strijd tegen de opwarming' plaats. Ook al had ik andere (uit vrije wil gekozen) verplichtingen, toch denk ik:”Ge zijt weer niet geweest!”

Ooit zei E tegen mij dat ik een salon-socialist ben. Daar is iets van. Mijn inlevingsvermogen gaat zo ver dat ik me letterlijk bedreigd voel door de pijn die het slachtoffer van om het even wat moet doorstaan. Evengoed gaat mijn engagement niet verder dan vier goede doelen steunen, dierlijke producten van beestjes met vrije uitloop kiezen, bio- en ecoproducten kopen en wanneer ik ook maar de kans schoon zie, mensen attent maken op het belang van een mentaliteitswijziging – neen, ik houd mij in – in ga niet in detail treden.

Hoe lang denk ik niet al:"Zouden we niet zo'n sticker tegen ongeadresseerd drukwerk op de brievenbus hangen? Al die bomen die moeten sneuvelen voor info die ofwel overbodig, ofwel op het net te vinden is."
Als ik dan zo'n advertentie zie,
vergeet ik de bomen even en denk direct:”Bloggen!!”. Zo'n dingen mógen trouwens en masse op papier verspreid worden. Dat niemand 't mist!!


Ook gij zult het geweten hebben!!!


Neen. Scharreleieren en eieren van hennen met vrije uitloop zijn niet precies hetzelfde.

Bekijk de details ...


't Wordt nog beter!



Dat is zo'n gigantische stap in de goede richting. 't Moet nog niet waar zijn – want er zullen vast mensen zijn die me er willen op wijzen dat het niet écht allemaal scharreleieren zijn. 't Wil dan toch zeggen dat marketingbureaus hebben opgemerkt dat de klant daar belang aan hecht. De Aldi-klant nog wel! Hij die doorgaans niet dieper in zijn zakken wil of kan tasten om diervriendelijk, bio of eco te kopen. De bewuste mensch zonder cenzen is blij. De kippenleed negerende slechterik zal zich onvrijwillig tegen de legbatterij verzetten.


De anderen hadden dat ook gekund? Het verschil, dames en heren, is dat zij dat hadden kunnen doen, maar dat Aldi het daarentegen daadwerkelijk gedaan heeft.


Ook al is den Aldi verder als de Delhaize, toch zal ik vanaf nu naar daar om eiers gaan. Om samen met al die andere idealisten te tonen, dat ik die keuze apprecieer. En ja ... ok ... ook om met een gesust geweten in mijn zetel te kunnen hangen.


donderdag 18 oktober 2007

Bibiep ... Mjoeng-ng-ng-ng!!!!


Mijn laptopke doet het weer lekker snel - naar mijn standaard. Hier kan je wél 'delete this file' kiezen en je moet dat beslist geregeld een keer doen. Zo zaaaa-lig eens dat al den brol weg is. De lettertjes komen nu zelfs direct in beeld als ik ze tik! Wat gaat dat zijn als ik nog een keer gedefragmenteerd heb? De tekens gaan mij inhalen! 'k Ga geheel onverwacht op snelheid worden gepakt!!





bron foto



Venster op?

Onze enige plek met een ruim uitzicht, is bij het raam in de logeerkamer. Daarom wilde ik van die kamer ook mijn bureau maken. Schrijven, tekenen, ideeën uitwerken terwijl ik naar buiten kan kijken, leek me helemaal het einde. Maar nu ik hier zit, lijkt het zicht me eerder af te leiden dan dat het me inspireert.




't Is de eerste keer sinds ik weet niet meer hoe lang, dat ik echt even rustig naar buiten zit te turen en op de achtergrond weer dat gevoel heb dat ik wat mis. Ik heb mijn grootvader zijn verrekijker nog niet eens bij me staan. Die moet ik hier beslist bij de hand hebben.


En dan ineens doen de daken die ik nu zie, me heel erg denken aan daken van vroeger. Lage daken in antraciet grijze golfplaat waarover ik keek als ik mijn klein appartementje met gemeenschappelijk terras buitenkwam. Ik vond het iets heel zuiders hebben, achteraan zo'n lang, smal terras waarop de deurtjes van vier gelijkaardige appartementen uitkomen. Er was een living met keuken in L-vorm, badkamer met douche en plaats voor een wasmachine, een slaapkamer waarin een tweepersoonsbed paste en nog een smal kamertje waar ik met schappen links een kledingrek had gemaakt en rechts mijn bureau. 'k Had goesting in vanalles en nog wat, een geschift lief, twee kattinnen en heel weinig spullen. Links van me woonde een puriteins aandoende jonge vrouw, rechts kwam er een robuuste, laat-maar-waaien kerel bij en nog later in het vierde appartement een vriend van mijn zot lief.


Toen de twee poezen tegelijkertijd een nest jongen kregen, lag ik voortdurend in de clinch met mijn buurvrouw die 't sowieso al niet voor beesten had. Ze kreeg zowat een paniekaanval telkens er een jonge kat haar stukje van het balkon op waggelde. Ja, waggelde, want je moet daar een keer op letten hoe een kitten loopt. Volwassen zijn katten nog altijd super soepel. Maar als kitten lijkt het of hun ledematen allemaal met elastiekjes aan hun lijf vastzitten, waardoor ze zichzelf na elke stap even moeten stabiliseren.


Eigenlijk heb ik al vaak op leuke plekken gewoond. Daar wil ik het wel vaker over hebben.


woensdag 17 oktober 2007

Geld


Op de 'Werelddag van verzet tegen extreme armoede' kan ik zeggen dat ik voor 't eerst in lange tijd wat geld over heb. 'k Had altijd gedacht dat ik me daar onvoorstelbaar opgetogen over zou voelen en dat voor op zijn minst daaagen aan een stuk als 't geen weken zouden zijn. Maar 'k voel mij niet 'joepie-de-poepie-doepie'.

Had ik het hebben van genoeg geld zwaar overschat? Ben ik werkelijk alles behalve een materialist? Eentje die anders wel gek is op schoenen, kleren, hebbedingetjes, decospulletjes, leuke, handige of mooie gebruiksvoorwerpjes, patati en patatá! Of is het bedrag dat ik over heb niet groot genoeg om laaiend enthousiast over te zijn? 't Verschil tussen net iets te weinig of net iets te veel hebben is blijkbaar klein. Maar toch groot genoeg, om terug op mijn gemak te zijn. Die chance heb ik toch maar even.


Doosjeus!!!


Doosjes zijn de oplossing! Geen fancy, met allerhande mooie desins versierde exemplaren. Wel lege verpakkingen.

  • lekker goedkoop
  • gemakkelijk te stapelen
  • milieuvriendelijk
  • heel erg handelbaar
  • kunnen naargelang de inhoud en grootte in een kast, op zolder, in de kelder
  • beplakt met een leuk papiertje, mogen ze zelfs in het zicht staan

In bananendozen:

  • decoratiemateriaal per seizoen

  • ...

???????

Hééééélp!!! Mijn inspiratie is al op over wat ik in bananendozen kwijt kan!!

'k Heb wel hééél veel decoratiespullen ...


In schoenendozen:

  • tickets van allerhande voorstellingen, activiteiten, ... om op een leuke manier in te plakken bij foto's met ook wat tekst erbij – ja, ze noemen dat dan een scrapbook
  • knipsels, kleine dingetjes, brollekes waarover ik ooit een keer wil bloggen
  • kristallen (in een zachte stof gewikkeld natuurlijk!)
  • ...


'k Weet alweer niet meer dan dat.

Ofwel vind ik nog andere dingen, ofwel is het toch dé oplossing niet.


dinsdag 16 oktober 2007

RGB

De rood, groen, blauw combinatie. Hoe ik er over denk, zegt vast veel over mij. Om me hier te kunnen volgen, zou je het beste ook 'Waar kijk ik naar' eens lezen. Het verklaart de oorsprong van mijn RGB-fascinatie. Maar het gaat verder dan de bolletjes in het donker.




Rood, groen en blauw zijn de drie kleuren waaruit natuurlijk licht is opgebouwd. Het zijn de kleuren waarmee we het hele kleurenspectrum dat wij kunnen waarnemen, samenstellen. De mens wil graag afbeelden wat hij ziet en wilt al die kleuren zelf ook maken. Daarvoor hebben we echter rood, geel en blauw nodig. Als ik me met iets wil vereenzelvigen, dan liever met wat van nature bestaat als met iets dat door de mens werd gefabriceerd.


Van dP spot



In mijn logo staat het rood voor 'D', de eerste letter van mijn familienaam. Die naam is fout en hoort niet echt bij me, omdat het niet de naam van mijn natuurlijke vader is. Fouten worden met rood aangeduid.
Mijn naam, Priskilla, is wél juist. Toen ik klein was, zei bijna iedereen aan wie ik mijn naam moest spellen:"Neen, neen ... Je spreekt dat uit als 'k', maar je schrijft dat met een 'c'." Ik moest steevast mijn identiteitsbewijsje tonen, om te bewijzen dat het wél met 'k' geschreven werd. Het groen in mijn logo geeft de 'P' van mijn naam weer.
Het blauw geeft evenwicht. Voor mij persoonlijk is het bewust zo ontzettend sterk met rood en groen verbonden, omwille van de bolletjes die ik zie. 'k Vind de kleurencombinatie niet eens zo mooi als bijvoorbeeld rood met groen en geel of rood, geel en blauw. Maar ik kies ervoor omdat het een natuurlijke samenstelling is en ze hoort bij me, net als flink wat andere dingen die ik niet meteen schitterend vind. Dan kan ik er toch evengoed wat mee doen?

Iedereen heeft de drie kleuren kegeltjes in zijn ogen zitten. Rood, blauw en groen horen daarom voor iedereen samen. Zo geeft de hele gedachte achter het logo voor mij ook aan dat ik anders ben en tegelijkertijd net als iedereen. Het is licht en het zit in iedereen zijn lijf, dus is het mijn én iedereen zijn ding! Dat is nog een reden om het als iets bruikbaar te zien en het hier en daar, waar het past, uit te werken.


Als ik om me heen RGB-combinaties zie, neem ik er graag een foto van. Als ik de drie zelf bij elkaar kan brengen, doe ik dat ook geregeld. Ik wil het gegeven wel in mijn blog opnemen, maar wil het er niet telkens opnieuw zo uitgebreid over hebben. De gerelateerde afbeeldingen die ik maak, zet ik ook in een afzonderlijk album en de postjes hier merk ik met 'RGB'.