zaterdag 25 juli 2009

Wat stoppen we in ons gat?We kunnen er op allerhande manieren voor zorgen dat we van iemand kinderen, seks en/of aandacht krijgen. Maar of iemand ons met hart en ziel liefheeft of niet, daar hebben we evenveel impact op als op de Lotto.

Ik zoek naar surrogaten, middeltjes die ik mezelf bezorg en dienen om het gat te vullen. Want velen hebben dat gat zitten. En als er geen liefde in gestopt wordt, vul ikzelf het graag met wat anders.
Geen aankopen om mee uit te pakken, om iemand ertoe te verleiden kinderen, seks en/of aandacht te geven. Neen ...

Een koekje doppen in een tas warme chocolademelk.
Een croissant met echte boter.
Een boek over de gaten van anderen.

En tijd?
Heb ik genoeg geduld met mezelf?
Want van iemand die je graag ziet, krijg je tijd.
Tijd om in je eentje het gat te proberen vullen.

7 opmerkingen:

 1. Uiteraard hebben we de neiging dat "gat" als een ontbreken van te zien en het gevuld te krijgen ... vraag is wat te doen als het gevuld wordt? Smaakt de croissant dan nog even lekker? Schatten we dan nog de waarde in van een warme choco? Of, ben ik bezig een zinsbegoocheling neer te pennen en of het vervuld zijn het ultieme geluk?
  Eerlijk? Ik weet het niet, maar ik eet wel graag verse croissant met goei boter erop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "of" in de laatste zin moet "is" zijn, natuurlijk ... ajajajaj ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Scarlett:

  Ooh! No worries! :-))) De croissant met goei boter en warme choco smaken nóg lekkerder als 't gat gevuld wordt met waarvoor het daar eigenlijk zit.
  Ik heb in elk geval toch de chance, dat 't zorgt voor verscherping van mijn zintuigen. Vast omdat ongeduld en onrust mijn zintuigen verdoven en de rust die vulling brengt de deuren weer open zet.

  Daar gaat 't hem mij ook ergens over als ik zo'n dingen schrijf. We 'proberen' dat wel te vullen met productjes hier en daar. Maar uiteindelijk is geduld mss beter, omdat 't met die productjes toch niet lukt. Allez ... toch niet helemaal.
  Pas als je dan jezelf wat tijd geeft en het niet in één, twee, drie gevuld wilt krijgen, smaken de choco en de croissant weer naar behoren.
  En ... dat 'tijd geven' - zoals iemand die je graag ziet dat kan - wil dan zeggen dat je erin slaagt om jezelf graag te zien zoals je ineen steekt. En dat zorgt er dan voor dat je 't gat niet meer groter maakt dan het al is.
  Zo zit dat bij mij toch ongeveer ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel wat mensen hebben een (groot) gezin met alles er op en er aan en toch voelen ze zich eenzaam, verwaarloosd, onbegrepen.
  Goede vrienden en een leuke kennissenkring kan ook veel gaten vullen.
  Niets is perfect, ook niet in liefde en vriendschap

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @francky:
  Een (groot) gezin met alles erop en eraan, waarbinnen we ons toch eenzaam, verwaarloosd, onbegrepen voelen. In deze context zie ik dat gezin zelf als zo'n middeltje. Iets waarmee we het gat proberen vullen, omdat de juiste vulling er niet is.
  Vrienden en kennissen kunnen we er dan ook nog proberen bij stoppen. Maar wat baat het als we er blijkbaar voor kiezen om de zoektocht naar vulling op te geven en gaan voor een permanent surrogaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Gat" is natuurlijk een zeer beladen, niet-neutrale term :-)
  Uiteraard wens ik je het beste om dat gat zo spoedig mogelijk te vullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @De Gentse Zwijger: Ja, ik geef toe ... 't Is erom gedaan natuurlijk. Dat "gat"
  'k Wou er iets 'luchtig' in houden. :-)))

  En merci voor de wensen!

  BeantwoordenVerwijderen