vrijdag 26 maart 2010

behang

Eerst ontstond geslachtloze voortplanting en tegelijk begon de eerste oorlog. En toen – niet zomaar plots, ineens, pardaf, floep! - was er geslachtelijke voortplanting.
Ik maak – voor mijn gemak en 't uwe – meteen de sprong naar de zoogdieren.
Elke ongeboren vrucht van een zoogdier is eerst vrouwelijk en wordt tijdens de zwangerschap soms mannelijk. En er is nog altijd oorlog. Dat vind ik normaal.
Maar ik snap niet waarom mannen en vrouwen, als twee kampen elkáár bevechten. Een standbeeld!! Een standbeeld voor moeder natuur, omdat ze van sommige vrouwen een man maakt!!!
Al zou 'k sommige exemplaren met plezier achter 't behang plakken.

3 opmerkingen:

 1. Biologisch correct , maar oorlog ? altijd ? Bij ons waait het ook eens. een relatie is een coalitie die je met de twee geslachten of met het zelfde geslacht afsluit , soms komen daar ook grote barsten in. Luisteren , beredeneren en soms toegevingen zijn mooie woorden in een relatie vooral naar elkaar luisteren ! En als je Ollie nu achter het behang wil plakken , zult ge een zware soort moeten nemen met superlijm ! ;-) Prettig weekeinde nog enne laat eens meer van je horen ! Ollie houdt van je "vuur" in je !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sommigen zou ik nog liever inbetonneren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ollie: oorlog algemeen, in de zin dat elk die zijn genen wil verspreiden voor die genen de beste omstandigheden wil voorzien en daarvoor anderen zal beconcureren.
  Oorlog tussen de geslachten, door 't feit dat veel vrouwen graag zagen over de venten en veel venten over de vrouwen.
  En je hebt vast gelijk. 't Is waarschijnlijk vaak omdat ze geen bal van elkaar begrijpen en er alles aan lijken te willen doen om dat zo te houden.

  @Elsbabbel: jaja, voor sommigen zie je vast geen 'tijdelijke' oplossing (meer). :-)))

  BeantwoordenVerwijderen