zondag 25 mei 2008

Echte Man

Er wordt wel eens over mannen gezegd:"Ik zou verdorie beter naar den doe-het-zelf gaan en mij enen in elkaar steken." Rekening houdend met hoe handig 't merendeel van de vrouwen is, zou 't geen verbetering zijn. LOL
Mannen hebben van tijd tot tijd vast 't zelfde gevoel. Of misschien stellen ze zich veel eerder nu en dan de vraag:"Wat willen die wijven verdomme toch?!"
Wat wil ik? Wat is voor mij belangrijk? Als ik denk 'man', 'Echte Man' ... Wat roept dat op?


Echte Man is fysiek sterker dan ik. Hij heeft meer spierkracht en gebruikt die graag. Hij is trots dat hij fluitend die dingen kan dragen, die ik zuchtend en krochend moet verslepen of zelfs laten liggen. Als hij dat op een dag niet meer kan? Als hij oud geworden is, beeft en slecht op de been is? Dat maakt dan niet uit, want hij kón het wel. Dan kijk ik naar zijn verrimpelde kop en zijn veel dunner en slap geworden ledematen en herinner me genoegzaam wat hij allemaal heeft gedaan.

Echte Man heeft eergevoel. Hij vindt het boeiend om een vrouw naast zich te hebben met een mening, wil die mening kennen, houdt er steeds rekening mee. Maar ... spreek hem niet tegen, ondergraaf zijn recht op trots niet, trek hem niet in twijfel waar derden bij zijn. Dan trek je de pauw zijn veren uit de staart en laat hem in een bloot vogelgat staan. Een pauw zonder staart is maar een zielig figuur.
Echte Man zal me trouwens ook zelf nooit terechtwijzen en plain public. Hij heeft er toch geen moeite mee zekers, om zijn madame in 't gareel te houden?! Zijn mate doet alleen die dingen waarvan ze weet dat ze worden goedgekeurd. En natuurlijk is dat niet zo, en dat weet hij ook wel ... Ik zal soms toch ongewild tegen zijn schenen trappen. Hij zal me dat zeggen. Hij zal 't zeggen als we alleen zijn, omdat een ander niet moet weten, dat hij me nooit volledig in de hand heeft, dat ik nog altijd niet voor de volle honderd procent zijn wil ken en er dus ook niet in slaag om me bij elke publieke gelegenheid aan die wet te houden. Hij weet dat ik hem niet in verlegenheid wil brengen. Hij brengt me geduldig bij wat ik moet weten.

Echte Man luistert naar me als ik hem de weg wil tonen naar hoe hij me kan bereiken. Hij biedt me zijn mentale kracht om pijn, verdriet, zorgen en teleurstellingen te boven te komen. Hij verdient onder meer daarmee het respect dat hij krijgt.

Echte Man wil niet per se kunnen wat ik kan. Hij wil liever doen wat ik niet kan. Hij wil me laten zien dat met hem erbij alles kan (nagenoeg alles, ok ... maar in de wereld van de fantasie steekt het niet op dat beetje verschil), terwijl we allebei zonder elkaar bij de helft blijven steken.

Echte Man pakt me vast als hij zin heeft in mijn lijf, maakt me binnen de kortste keren klaar om hem te ontvangen en laat me onbegrensd genieten van het delen van de gevolgen van elke aanraking die volgt.
Echte Man zegt:”Pijp mij, want ik heb goesting om je gelik en je gretig zuigen te voelen!” Hij draait geen doekjes om waar hij zin in heeft, omdat hij weet dat ik me – net als hij - vervuld voel als hij 't grootste genot waar hij naar uitkijkt door wat ik doe, kan krijgen.

Echte Man verstopt voor mij niet dat hij 't niet allemaal evident vindt. Hij is geen lege spierbundel. Hij denkt na. En door na te denken, trekt hij dingen in twijfel. Hij toont daarmee dat zijn verstand tot meer in staat is als het meedraaien in de tredmolen van alledag.

Echte Man schuwt de rol die hij van nature heeft meegekregen niet. Hij voelt er zich in thuis als hij Echte Vrouw gevonden heeft. Want Echte Man biedt Echte Vrouw de mogelijkheid te zijn wie zij is en kan net daarom door haar in zijn natuurlijkste staat van zijn worden herkend én erkend.


Zondag 8 juni 2008:

Fad Gadget - Back to nature (vanaf 3min10)

19 opmerkingen:

 1. Blijkbaar durft niemand te reageren ...

  Echt een tekst om even bij stil te staan ... een man bekeken door de ogen van een vrouw ...

  Greetings
  Echte Man ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @anoniem:
  Inderdaad, reacties blijven uit. Had ook niet verwacht dat de kandidaturen gingen binnenstromen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, was dit dan een sollicitatie?

  Echte Man

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem: 't enige waarvoor de kandidaturen nut zouden hebben, is voor een eventuele wervingsreserve ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Persoonlijk hou ik er niet van om als "reserve" te worden bekeken.
  Bij deze nog veel succes met je blog.

  Echte Man

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De echte men heeft en kost een fluitje van een cent (and is full of "air").

  Was will das Weib (Siggi Freud)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De echte men heeft en kost een fluitje van een cent (and is full of "air").

  http://www.viboshop.nl/toys%20voor%20hem/sexpoppen/1/Gary%20B.html

  Was will das Weib (Siggi Freud)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. moet er niet nog een wit paard bij ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Echte 'anonieme' Man:
  Echte Man neemt geen genoegen met minder als de eerste plaats bij Echte Vrouw. Als hij zich echter als reserve gedraagt, kan hij als niet meer dan een reserve bekeken worden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Kletsmama:
  Jaaaa!! Zo eentje als Shadowfax? Hij komt dan met hem aan in volle galop, is gekleed in een cape van zelf gevangen knaagdieren. Daarna grijpt hij mijn Great Lenghts en kruipt door 't venster van 't gelijkvloers ...

  Neen, neen! Echte Man blijft niet in 't verleden steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe kan iemand zich dan als reserve gedragen? Wie laat dan toe om op de tweede of ...-de plaats te komen?

  Echte Man op het witte stalen ros ...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Echte Man op witte fiets:
  Dit is een sterk staaltje associatief denken geworden :-)
  Bij mijn eerste reactie op jou, kwam ik bij het idee van de vacature, omdat het gaat over wat ik graag wil terugvinden in een partner.
  Jij vroeg verwonderd of het dan om een sollicitatie ging. Aangezien ik niet op zoek ben, zei ik schertsend dat ik de kandidaturen zou verzamelen in een wervingsreserve.
  Jij zei dat je niet graag als 'reserve' wordt gezien. Ik dacht:"Wie wel?" Maar als je de eerste plaats wilt krijgen, moet je die verdienen. En daarbij gaat het dan niet meer alleen over 'de eerste plaats bij mij', maar heel algemeen bij eender welke man of vrouw. Heel wat mensen willen nummer één zijn, terwijl ze ofwel niet de moeite willen doen om er te geraken en te blijven, ofwel gewoonweg niet de gepaste persoonlijkheid hebben.
  Veel mensen willen ook niet meer dan dat ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die wervingsreserve.....daar zit wel toekomst in, als je er genoeg bijeen krijgt kan je er een realityreeks mee beginnen, dat hebben we nog niet gehad ;) Kompleet mèt onontbeerlijke sms-steun van Janneke en Mieke modaal natuurlijk, want 't moet geld opbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. P3f, het sex in the city gehalte stijgt boven neusniveau.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @anoniem: sex AND the city ... maar verklaart u zich vooral nader, want u vermeldt niet vanaf wanneer.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @kletsmama: "Wie wordt de man van ..." is toch iets gelijkaardig.
  't Zou niet werken, denk ik. Er zijn geen bakken vol getalenteerden die bij een goeie ploeg willen gaan spelen, om elke match op de bank te zitten. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @dp : Mss toch een Freudiaanse verspreking? Na mijn eerst reactie had je niet verwacht dat de kandidaturen zouden binnenstromen ... maar mss toch wel de heimelijke wens? Iets verder mss bevestiging : "eventuele wervingsreserve" ... ofwel is er een ofwel niet. Dan nog iets verder : je bent niet op zoek maar zegt "schertsend" ...
  Hoe kom je erbij om zo'n tekst te schrijven. Het verlangen uit te drukken van wat je werkelijk wil, het klinkt als een verlangen dat niet wordt ingevuld.

  @ anoniem sex AND the city ... Hoe voelt het om subtiel met je fouten te worden geconfronteerd? Mss ook leren om je hoofd boven te houden? Nu ja, als ik je link bekeek die je postte had ik al iets van : ocharme ...

  guess who ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @anoniem (guess who)
  Als ik een béétje logisch nadenk, kom ik al snel tot de bedenking dat áls er al een kandidaat is die ik niet ken, het weinig waarschijnlijk is dat hij via één of andere zoekterm bij mijn blogstuk zou terechtkomen. De "heimelijke wens" dat Mister Wright via zo'n artikel met mij in contact zou geraken? Ik dacht het niet.
  "Eventuele wervingsreserve" ... als er zich tegen alle verwachtingen in kandidaten zouden aandienen zou er ene kunnen aangelegd worden. Indien niet dan is er geen. Vandaar: eventuele ... Voor alle duidelijkheid: dit blijft een lol-gedachte. Want wie zich meent te herkennen, kan maar beter niet rekenen op een comfortabel plaatsje op de bank om te teren op zijn idee dat hij in aanmerking komt. Van een reserve kan m.a.w. geen sprake zijn. Ofwel wil wie zich geroepen voelt de eerste plaats, knokt daarvoor en wint, ofwel druipt hij af met zijn staart tussen zijn poten.
  "Schertsend", omwille van bovenstaande.
  Waarom schrijf ik zo'n stuk? "Een verlangen dat niet wordt ingevuld" ... Een verlangen dat bevredigd wordt, verdwijnt. Om van een verlangen te kunnen spreken, mag het dus niet ingevuld zijn. Maar soit. Het ging over de reden waarom ik dit schreef.
  Ik kan evengoed de eerste alinea van het stuk zelf hier overnemen. Maar dat was blijkbaar niet genoeg. Dus ...
  Ik blog om dingen waaraan ik denk met anderen te delen. Door het schrijven, kan ik verwarde gedachten ordenen. Ik vind het een bevredigende manier van verbaal communiceren.
  Naar inhoud van het stuk toe. Waarom wil ik de wereld insmijten waaraan ik denk als ik stilsta bij de term 'echte man'? Omdat ik meen, dat te veel mensen doen alsof ze heel ver af staan van een natuurlijke staat van zijn. Een staat waarin man en vrouw NIET gelijk zijn, waarin emancipatie NIET gelijkstaat aan hetzelfde doen en WEL aan evenwaardig gevonden worden door beter te zijn in andere dingen. Het is geschreven vanuit de frustratie dat er steeds meer van vrouwen wordt verlangd dat ze zich als mannen gedragen en van mannen dat ze vrouwelijk zijn. Terwijl ik dat onnatuurlijk en absurd vind.
  De 'plenty of fish in the sea'-houding. Nog zoiets onnozel. “We doen dingen samen (iets gaan eten, ..., een kind krijgen, ...), maar uiteindelijk beteken jij niet zó veel hoor.” Als je iemand echt graag hebt, geef dan verdomme toe dat je hem of haar liever niet kwijt wilt! 't Lijkt tegenwoordig of men wil beweren dat iedereen het met wat moeite met iedereen kan vinden. Overeenkomen ja. Je écht goed voelen? Neen!!! En als het dan treft, dan zijn we te onafhankelijk, vrijgevochten, sterk, individualistisch en nog meer van dat soort apekool, om toe te geven dat we ons tien centimeter groter en twee maal sterker voelen als voorheen. Wie is nog bereid om toe te geven dat hij/zij zich liever niet alleen voelt? Wie durft een ander nog een mes in zijn/haar handen geven? Een mes om dat rot stuk angst dat zich voordoet als onafhankelijkheid, vrijgevochten zijn, ... weg te snijden of een kerf te maken in onze ziel. Als die persoon tóch ooit weer moet verdwijnen - uiteindelijk bij de dood laat de ene de andere toch in de steek - is het dan niet spijtig als we in de tijd die we gedeeld hebben voorzichtig zijn geweest?! Maakt het niet dat 't allemaal als vergooid kan bekeken worden?
  Wel Echte Man, die kan de ingreep, het wegsnijden, verdragen én uitvoeren.
  Veel mensen hebben in hun leven de hele tijd lief alsof 't tijdens een generale repetitie is. Anderen spelen de rol voor volle zalen en vergeten 't publiek.

  Ivm Siggi Freud ... Waarom 'ocharme'? Omdat hij/zij reageert op de zin:"Wat willen die wijven verdomme toch?!"
  Wist je dat de vibrator oorspronkelijk een medisch toestel was om hysterie mee te behandelen? Daarmee rekening houdend, is het posten van die link misschien al minder beklagenswaardig.
  Soms is 't goed om voorbij het meest voor de hand liggende te kijken, niet? Subtiel genoeg?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Minecraft heeft de markt veroverd met zijn redelijk geprijsde minecraft speelgoed intertoys en die zijn erg populair bij de kinderen. Maar ik hield van hun printerscollectie.

  BeantwoordenVerwijderen