woensdag 2 januari 2008

Pijp


Vlak bij de Vrijdagmarkt is er een klein tabakswinkeltje en ik vraag me af of ze daar ook pijpen verkopen. Ik kan bij Caron gaan in de Veldstraat, maar dat is zo'n chique winkel dat ik daar liever niet als debutant (lees: prutser) wil binnen stappen.

Yep! Je raadt het goed. Het lijkt me een fijne gewoonte om zo nu en dan eens een pijpje te roken.
Sinds ik Merry en Pippin in The Lord of the Rings hun kleine pijp zag roken, sprak ik er voor het eerst van. Dat leek me nu zo leutig als ik die twee guitigaards bezig zag. Het is er bij gebleven.
Maar hoe ouder ik word, hoe meer de 'Merry en Pippin'-aard in mij de kop op steekt. Dus ging ik op 't net zoeken naar informatie over 'pijpen' - dat is (ook): het roken van een pijp!!!

Aah ... Het moet iets rustgevend zijn, iets waarvoor je even de tijd neemt. In tegenstelling tot een sigaret, rook je haar zuiver voor de smaak en de handeling van het roken.
Ja, da's iets waar een mens best in de winter mee kan starten, lijkt me.
Als ik daardoor anders zou gaan roken en het aantal sigaretten dat ik rook zou verminderen, dan is dat ook nog eens goed meegenomen.

Toen ik er destijds over sprak, leek E het maar niks te vinden.
Hij rookt graag af en toe een goede sigaar. Het komt er niet vaak van, omdat ik de geur niet prettig vind. En toch deed ik er hem - ondertussen al een flinke tijd terug - een paar cadeau.
We hebben ook nog een uitstekende waterpijp staan. Maar de tabak die we daarvoor hebben, ruikt zo zoet en sterk, dat het iets is om in de zomer buiten te roken.
Zou dat geen zicht zijn? Hij met zijn sigaar (of waterpijp op warme dagen) en ik met mijn pijp. Twee zotte blaren die met een héél serieuze zaak bezig zijn.


8 opmerkingen:

 1. Een pijpende blogster hebben we nog niet gehad, denk ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker doen :). Ik ben ook bezig met een pijp te kopen. Ik raad aan om op vanlookeren te kijken. Ruim assortiment met mooie pijpen. Ik wil zelf graag zo'n pijp die Gandalf had. Met lang mondstuk. Maar die zijn erg moeilijk te vinden :(. Ik heb samen met een maat van me ook een waterpijp. En rook zelf nu sigaren. Maar een pijp lijkt me fijner.

  Cheers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, zéker doen idd.
  Heb de pijp ondertussen al geruime tijd. Cadeau gekregen. En het heeft iets hoor. Zeker weten. Doordat je er toch wat geduldiger mee om moet springen, krijgt het iets van een ritueel. :-D

  En jaaaa ... de Gandalf-pijp ... Die heeft het helemaal. Maar té voornaam voor mij. Ik heb echt wel meer van een Hobbit - denk ik zelf. :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaa, ik ben van plan te minderen dan op de sigaren. En voor thuis lekker een moment voor jezelf met de pijp :).

  http://www.lotrfanshop.com/lotrshop/pipes.asp Gevonden! Dat is hem... Alleen wat aan de prijzige kant :P. Er is ook een goedkopere versie met een kop met koollaag. En....de hobbit pijp staat er ook :D.

  Cheers!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slik! 249 dollar is idd niet min!
  Maar 't alternatief ziet er ook prima uit. Of je dat verschil in gebruik echt kunt merken ... Geen idee. Misschien als 'ervaren' pijproker wel.

  Schoon momenten ... 's Avonds, buiten, eens 't weer wat warmer geworden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klopt, t'is nogal een uitgave. En dat verschil....Tja, ik zal het niet gauw merken. Wat ze wel zeggen wat verschillend moet roken is een "meerschaum" (meerschuim) pijp.

  En die zijn er wel te vinden! Voor een veel vriendelijker prijs. En mooi bewerkt. Het model schijnt een "churchwarden" te zijn >.>. http://altinokpipe.com/churchwarden.asp zo een wordt het dan waarschijnlijk.

  Klopt, nu met de ontluikende lente en de heerlijke zon is het goed toeven buiten. Of aan de waterkant op een mooie zomernacht :).

  Trouwens leuke artikelen verder in je blog, kudos ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even opgezocht.
  De linkse is diegene die ik heb.
  http://www.paylesspipes.com/images/item/PR1116.jpg

  Mmmmm ... de waterkant ... kan ook zonder pijp alvast tellen!! :-D

  En bedankt voor de opmerking over andere stukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig exemplaar, chique ^^. Ben vandaag begonnen. Er was nog een pijp in huis zowaar! En ook nog een Churchwarden :). Gemaakt van klei dus erg fragiel.

  Heb al even zitten genieten :).

  Rookse, maar geniet nooit met mate ;).

  BeantwoordenVerwijderen