dinsdag 16 december 2008

Huishoudkunde - anno 2008


Editie voor de vrouw die een huis deelt met iemand van het andere geslacht.


Les 1

Beken dat u - net als zoveel anderen - veel en veel te veel tijd doorbrengt aan uw computer. U zult zich gesteund voelen op het moment dat men zich in u herkent en wie weet dat er iemand opduikt die er wél al een oplossing voor vond.

Les 2

Koop geen toestellen, gadgets, enz die u tijd zouden besparen. De tijd die u wint, zult u toch ook aan uw computer doorbrengen. Ze zorgen er bovendien voor dat u nog minder tijd uittrekt voor uw huishoudelijke taken, waardoor u nóg meer tijd tekort komt.

Les 3

Als er iets gedaan moet worden, doet u alsof u alleen woont. De overtuiging dat uw mannelijke huisgenoot volle bak meehelpt in 't huishouden, geeft u de valse indruk dat u zelf nog amper wat hoeft te doen. Dat ontneemt u - op die talrijke momenten dat het boeltje in 't honderd loopt - bijgevolg het kostbare recht om te zagen dat 't allemaal voor uwen appel is.

Les 4

Zorg dat uw voorraad serviesgoed, bestek, kleding en al die andere onderhoudsintensieve producten zo groot of zo klein mogelijk is, naargelang de beschikbare aan het zicht onttrokken ruimte en uw tolerantie tegenover bergen achterstand.


Les 5

Sluit in tijden van hoogste nood leuke digitale tijdrovers achter een paswoord dat enkel uw huisgenoot kent en doe bij hem hetzelfde. Niet digitale tijdsponzen kunnen ... vergeten worden, wegens niet meer van toepassing.

4 opmerkingen:

 1. ,,Niet digitale tijdsponzen''
  zo geil heb ik het nog nooit omschreven horen worden... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vrouw die het huis deelt met een man

  of

  persoon van het ene geslacht die het huis deelt met een persoon van het andere geslacht

  had natuurlijk ook gekund, ik voel me nu een vuil stuk ander geslacht, brr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @gewebkijk: héla, hola ... ik had het over nutteloze dingen!! :-))

  @Botje: heb jij misschien niet zo'n beetje een probleem met uw geslacht? :-P

  BeantwoordenVerwijderen