zondag 21 december 2008

stroomzonder stroom --> andere focus, originally uploaded by dP spot.

(vrijdag 19 december 2008)

Gisteren had ik het over Low Impact Man en daarstraks at ik friet van ‘t frietkot bij kaarslicht!
Niet uit principe neen. Er is een algemene stroompanne. Al sinds een uur of half acht en nu is ‘t bij twaalven.
Leve de laptop op batterijen!! Maar ‘k kan wel niet op tinternet, want de modem werkt met elektriciteit. Nu schrijven en later op blog zetten dus.

Dat je niet veel meer kunt doen, merkt waarschijnlijk iedereen op bij zo’n defect. Maar mij valt ‘t nu opeens op hoe luidruchtig mijn stek is in normale omstandigheden. Ik vermoed dat bijna alle apparaten waarvan de stekker in blijft steken - zelfs zonder stand by te zijn - geluid maken. Van dat geluid dat je niet bewust opmerkt, waarvan je pas merkt dat ‘t er was eens het er niet meer is.
Eigenlijk is dat iets als de goede zorgen van een lief. Rare vergelijking, ok. Maar bijvoorbeeld het tikken van een klok, dat merk je wél op. Zeker als je geen klokgetik gewend bent. Dat zou ‘k dan vergelijken met een lief dat je in de watten legt, maar jou daar ook voortdurend op wijst. Tegenover goede zorgen, die willen ongemerkt verstrekt worden. En als ze er dan plots niet meer zijn, dan pas besef je dat ze er waren.
Nu vind ik dat van dat achtergrondgeluid helemaal niet erg dat ‘t er niet is. Maar ‘k zou toch graag hebben dat ‘t terugkomt. Simpelweg omdat het dan zou willen zeggen dat er terug stroom is. En dat is ergens ook weer vergelijkbaar met dat lief. Maar dan met ‘t lief zelf als achtergrondgeluid. Hoeveel zijn er zo niet, die ‘t er graag terug zouden bijpakken?

2 opmerkingen:

 1. Zonder die stroompanne had dat vliegje dat in je kaars verdronk, misschien nog geleefd :-)
  Verder; ik vond het mooi en zeer waar om te lezen, wat je daar schreef, dp.

  liefs, ils

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo, maar dat vliegebeestje lag daar al een tijdje in ze. 't Is door de stroompanne dat ik die kaars ben gaan fotograferen en toen heb ik het pas opgemerkt.
  En ja ... de vergelijking met ... Soms is dit soort beeldspraak zo handig om iets uit te leggen. Waar ik anders misschien zevenendertig A4-tjes zou nodig hebben. :-))

  BeantwoordenVerwijderen