maandag 24 november 2008

cultuur met gaten

Enkel en alleen een vermeldinske dat zowel Otango als Arsenal magnifiek waren, dat staat hier op een blog gelijk de mijne niet veel te doen. Vandaar, een paar kleinigheden uit de kantlijn.

De avond van Otango.
Tijdens den entre act, met vieren buiten op de stoep.
M:"C'est toujours si triste ce qu'ils chantent."
S, A, dP:"Hmhm ..."
dP:"C'est souvent le cas avec les chansons du sud, j'ai l'impression. Comme cette musique Portugaise ... Comment ce genre s'appelle de nouveau? ... Sado? Non!!!"
M:"Fado!!"
dP:"Oui! Fado ... Sado?!! ... Bèh, c'est aussi triste ..."


De avond van Arsenal.
Nadien op café met de man die mij een slaapplaats aanbood en een hele goeie vriendin van hem. Een toffe madame die 'k nog maar pas in 't echt had leren kennen.
De toffe madame:"Morgen naar Brugge?"
dP:"Dat zal ervan afhangen hoeveel hij geslapen heeft zeker?!"
Hééél even stilte ... Waardoor 't MIJ duidelijk werd, dat 't NIET duidelijk was dat ik dat had gezegd ZONDER er erg in te hebben, dat het grotendeels aan mij zou gaan liggen als mijnheer niet veel zou slapen.
Om u maar te zeggen dat ik niet altijd iets leutig weet te vinden nadat ik een stommiteit uit mijn botten heb geslagen!!


Laatste faciliteiten gerelateerde ontdekking over mijzelven:
Als ge mij voor heel even als logé over de vloer krijgt ... Warm water, een handdoek gewassen zonder wasverzachter, bed en nen Brita* will do!!

*Vraag niet wat een 'Brita' is, want mijn gastheer zei:
"Allez?! Wie kent dat nu niet? Dat is iets gelijk ne Kodak!!"

12 opmerkingen:

 1. Allee dP, een Brita dat kent toch iedereen:)

  Ik zou zeggen, kom volgende keer maar hier slapen, maar bij mij vlieg je om 7u uit je nest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ge vergeet één ding: speculaaskes als proviand voor onderweg. Ik noem dat een vieruurtje maar in uw geval was het ontbijt :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mistsluier: mmmm, dan moet ik zien dat ik er bij u niet vóór zeven in geraak! :-))

  @Herman: Héla! Ik klaag niet ze!! Gij?! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k zal de koffie klaarzetten tegen dat je terug komt :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Mistsluier: Ik mag die dan toch wel verkrachten*?!

  *louter om H.H. te snel af te zijn! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wil ik wel es zien...je doet ermee wat je wil :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet iedereen is zo briljant als u, Mistsluier. Een klein beetje bescheidenheid is anders een schone deugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Daniel: euhm ... smiley vergeten?
  'briljant'?
  De 'koffie verkracht'-grap heeft een voorgeschiedenis hoor. Gaat over Herman wiens nekharen (figuurlijk) rechtkomen als ik melk en suiker in mijn koffie doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mijn weten heb ik geen smiley vergeten.
  Voor het overige ken ik de peripetieën van jullie clubje niet genoeg om 'met kennis van zaken' te reageren. Ik zal volgende keer twee keer nadenken vooraleer ik nog eens reageer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Daniel: Als ik mijn vorige reactie nu herlees, merk ik dat 't mogelijk is om daar iets als een terechtwijzend vingertje bij te zien. Dat was echter niet de bedoeling. 'k Wou graag weten waarover 't ging.

  Geef toe, moest ik Mistsluier en Herman in een 'clubje' zien waar ik anderen wil buiten houden, dan zou ik toch die uitleg over de koffie niet gedaan hebben? Zo zie ik dat tenminste.

  Twee keer nadenken ... Voor mij hoeft dat alleszins niet. 't Enige waarop ik dan hoop, is dat je op eenvoudig verzoek jezelf wilt blijven verduidelijken.
  Uit mijn reacties op jouw blog is ook al dikwijls gebleken dat ik het niet verstop als ik het ergens niet mee eens ben. Ik vind dat zoiets moet kunnen, praten zonder elkaar gemakkelijkheidshalve gelijk te geven. Een opinie die met beredeneerde argumenten kan verdedigd worden, vind ikzelf altijd wel de moeite van 't formuleren waard. 'k Hoop van jouw kant 't zelfde.

  En zelfs ... zelfs al een mens niet uitgelegd krijgt waaróm hij nu precies dit of dat kwijt wou. Wat dan nog? Ergens zal dat dan ook wel zijn nut hebben ...

  BeantwoordenVerwijderen