donderdag 27 november 2008

inkijk - deel 4 - schermpje van papier


'k Wou per se een rek aan de muur afschermen met behangpapier waarop ik kan schrijven, tekenen, schilderen, foto's en gebruikte tickets plakken, ...
EN!! Het moest ook nog met zo min mogelijk middelen!! Ja, dat was de challenge. Als ik van alles en nog wat mocht kopen om dat te regelen, had ik er geen zak aan gevonden.

't Leek me logisch om te werken met stukken van ongeveer 190 cm hoog op de breedte van een rol behangpapier, die ik zou ophangen aan een gordijnrail. Maar dat was dan ook het enige wat vast stond.

Eerste poging:
Zijkanten van de rol over de volledige lengte versterkt met bamboostokken en opgehangen aan twee hoekjes van zo'n reep.
Niet goed, want papier hing bovenaan te veel door.

Tweede poging:
Zij- en bovenkanten versterkt met ijzerdraad.
Hing nog altijd te veel door.

Derde poging:
Zoom gemaakt aan onder- en bovenkant van de reep. Door die lussen per band een metalen buisje onder en boven. Bovenaan door het metalen buisje een ijzerdraad die aan de twee uiteinden wordt vastgemaakt aan de rail.
En nu is 't in orde!!
Elke lengte overlapt de linkse zodat er geen inkijk is. Maar ze kunnen elk afzonderlijk een stuk opzij geschoven worden.De metalen buisjes had ik nog in de kelder staan. Ze waren onderdeel van een gammel schoenenrek dat ik ooit kocht.
Als er een stuk vol gekriebeld is, kan ik dat gewoon losmaken en vervangen door een blanco. Yes!!!
Omdat ik systematisch materiaal wil gebruiken, dat op 't eerste zicht niet meer kan dienen, heb ik daar zelfs een ronkende term opgeplakt: Trash Chic.
Daarbij gaat 't dan niet om 'chic' in de traditionele betekenis, maar om 't feit dat er inventief naar oplossingen wordt gezocht en zoveel mogelijk op recyclage wordt gemikt. Het idee en de uitwerking zijn chic in plaats van (enkel) het resultaat.

Eén van de volgende stukken trash die ik onder handen ga nemen, is het metalen frame van een versleten, eenvoudige ligzetel. Zo'n ding om op te zonnen, dat je dicht kunt plooien.
'k Heb al ergens een idee, maar nog niet uitgewerkt genoeg om te beschrijven.

Met de bamboostokken - een vijftal van zo'n twee meter - wil ik een lichtarmatuur maken.
De stokken zijn hol. Daardoor wil ik draad trekken en bovenaan een lampje hebben de sterkte van de lichtjes in een kerstboom of een zaklampje.
Rond de stokken kunnen dan - naar het licht toe ;-) - klimplanten groeien.
Foto's volgen wel weer.


Ja, dat is plezant om mee bezig te zijn!
En als er mensen zijn die een afgedankt voorwerp in de kelder of zolder hebben, waarvan ze zich afvragen of daar zo niets mee aan te vangen valt, u weet mij te vinden!!

4 opmerkingen:

 1. Niet alles maar sommige projecten @ http://ikeahacker.blogspot.com/ vind ik wel geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow!! Merci voor de TWEE fijne links!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben jij een creatief figuurtje! Tof!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Merci! Merci!
  Zeker ook een keer die Ikea Hackers site gaan bekijken!!

  BeantwoordenVerwijderen