dinsdag 7 oktober 2008

één keer één kans

.grime 4, originally uploaded by dP spot.


Hoe dikwijls ik niet stilsta bij het eenmalig karakter van 'leven'. En dan wil ik mijn gedachten daar zo rap mogelijk vanaf zetten, omdat 'k bang ben dat ik anders stiepelzot word.

Als je een foto neemt en hij is niet gelukt ... slecht voorbeeld, want er zijn foto's waarbij je geen tweede kans krijgt om ze te nemen. Maar soit, er komt dan nog wel eens een gelegenheid om eentje te schieten dat je hebben wilt.
Als je een brief schrijft of een andere tekst, dan kan je schrappen, helemaal opnieuw beginnen en noem maar op. Met leven kan dat niet. Alles, alles, alles wat je doet, staat voor altijd in jouw annalen.
Als we een tekst schrijven, zouden we wat ons niet zint moeten laten staan en er dan eventueel bij schrijven hoe we het liever hadden willen uitdrukken. Moesten we daartoe verplicht zijn, we zouden onze gedachtegang vast een pak omzichtiger uittikken.

Eigenlijk mogen we de spontaniteit die we toch nog behouden, ontzettend hard bewonderen.
Ik toch.

.

2 opmerkingen:

  1. Mooi en zinvol, dit logje. Als iemand er ooit in slaagt een erase & rewind-implantaat uit te vinden voor 'the story of my life' trakteer ik hem of haar gelijk op een glutenvrije pizza.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat mij niet eens om 'vergeten' wat al was.
    En die rewind, die alles zou uitwissen hoeft misschien ook niet eens.
    Moesten er dan maar meerdere kansen zijn. Dat zou toch al wat druk van de ketel nemen.

    BeantwoordenVerwijderen