donderdag 23 april 2009

'k Heb 't gedaan!


Ja! 'k Heb mijn woord gehouden en gelopen!
De fictieve sessie die 'k gisteren had ingevoerd is dus vervangen door een echt toertje!! Jéééé!!!
Een blokje rond - bijna één kilometertje in vijf minuutjes - en niet eens aan één stuk door, maar toch ... 'k Ben blij.
En die douche nadien hé zeg!! Geen enkele douche zo zalig als na 't sporten!! Dat wist ik al en kan zot klinken, maar dat heeft mij toch ook geholpen om effectief in gang te schieten.

Als mijn ademhaling vrij sterk versnelt, schakel ik over op stappen. Blijven lopen tot ik bekaf ben, lijkt me geen goeie methode. Ja, mijn conditie ... er is werk aan ... En onder andere daarom doe 'k het ook hé!
'k Ga dat klein toertje alleszins niet vergroten voor ik dat tenminste in één keer uit kan lopen.

Elspresso haar aanpak sprak mij wel aan. Visuele ankerpunten nemen die 'k dan in de toekomst kan passeren zonder op stappen te moeten overschakelen. Dat op zich gaat mij al duidelijk maken dat 't verbetert.
Zoals Georgina hier aanhaalde, doet een loopmaatje vast ook veel. Nu heb ik geen fysiek aanwezige compagnon, maar wel een vriendin die ook terug wil starten. Zij en ik zijn op nog al punten sterk gebleken in elkaar motiveren, dus hebben we besloten om dat hier ook te doen. Dat is misschien zelfs nog beter, omdat je anders toch je tempo aan elkaar aanpast en dat lijkt me niet ideaal. Plus dat ik niet wil - correctie: nog niet kan! - babbelen tijdens 't lopen.
En moest ik dat toch willen, dan zou 'k nog niet direct weten met wie. Dat moet dan al iemand uit de buurt zijn, want mij eerst een kwartier of twintig minuten moeten verplaatsen, dat gaat mij zeker niet motiveren! Neen, neen ... Zoals 't nu is, lijkt 't mij 't eenvoudigste.

Maar 'k wel een vraag!! Waar stoppen jullie medelopers sleutels, portefeuille en gsm?!
Ik heb dat nu in zo'n buideltasje rond mijn middel gestopt, maar dat ding hangt daar maar te klutsen en die sleutels daarin te rammelen dat 't niet meer schoon is. Moet ik eentje nemen dat strakker aansluit rond mijn middel? Dan moet ik daar maar naar op zoek gaan. Of is er een beter alternatief? Laat 't mij aub weten, want dat is iets wat toch wel fameus op mijn systeem werkt!
3 opmerkingen:

 1. Ofwel houd ik mijn sleutels in de hand of wel verstop ik ze achter één van mijn autowielen.
  Ik neem bijna nooit een gsm mee. Vanavond was ik nog aan het nadenken of dat eigenlijk wel verantwoord was. Ik dacht: stel dat ik hier van mijn stokje ga of weet ik veel, niemand kan mij identificeren zonder ID of gsm.
  Ik vind het niet aangenaam om met een buiktasje te lopen met sleutels of gsm in, maar misschien moet ik niet wachten tot ik eens iets aan de hand heb en het toch doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, zo zonder iets dat zou bij mij niet opkomen. Ik zou zelfs naar de bakker op tien meter van mijn deur mijn id meenemen! Gewoon omdat dat 'verplicht' is om dat bij te hebben. 8-)
  Hier zou in Ledeberg City zou 't al verwonderlijk zijn, dat ze mij niet zouden vinden. Maar 't is gelijk je zegt, hoe weten ze dan wie je bent?

  Maar 'k kan 't goed geloven dat je daar niet mee wilt lopen. Dat is gewoon hinderlijk!
  'k Heb ondertussen - in mijn gigantische verzameling mini tasjes en portemonneetjes en consoorten - nog zo'n dingetje gevonden nét groot genoeg om een gsm, id en sleutels in te stoppen en 't kan aan een riem geschoven worden. Als mijn sleutels nóg rammelen, wikkel ik ze in een stuk keukenrol. Alleszins beter dan zo'n klutsgeval aan mijn lijf!
  Die dingetjes zijn op allerlei plekken te koop. 'k Zal laten weten of 't praktisch is.

  En euh ... hihi ... Merci voor den 'bravo'. :-D

  BeantwoordenVerwijderen