dinsdag 14 april 2009

voor en na ... de lenteZe is er! Met meer zonlicht en meer warmte. En gezien ik bezaaid lijk met fotovoltaïsche zonnecelletjes, lijken vervelende klussen mij weer heel wat beter af te gaan! De voorbije maanden kon een flinke boost uit de woorden van iemand om wie ik geef, er nét voor zorgen dat ik die dingen bleef doen die écht wel nodig zijn. Nu geeft hij me de extra energie om met volle goesting te doen wat ik voordien alsmaar voor me uit was blijven schuiven.


Klussen en grondig opruimen ... Dat zijn toch van die dingen waar een mens zich echt een keer aan moet zetten? Dat doe je niet zomaar snel even terwijl je 'ik zal dat hier een keer gaan arrangeren zie!'-attidude eens vijf minuten de kop op komt steken!

Wel ... tijdens de vorige goed-weer-vlaag heb ik de binnenkoer aangepakt: allerhande afval weg gegooid – hier komen zelfs petflessen van de buren aanwaaien!! -, de kerstboom die nog altijd in zijn oorspronkelijke kleine pot stond verplant, slingerspullen afgewassen en opgeborgen, legplanken aan de muur plus de tuinmeubels schoongemaakt en de tegels geschrobd. Daarna buiten gezeten om te eten en dat was plezaaaant!!!

In de huidige goed-weer-vlaag, gisteren om precies te zijn, ben ik er – zéker mee dankzij een flinke boost uit hecht-vriendschappelijke bron – toe gekomen om de kamer tussen mijn stek en onze gemeenschappelijke keuken te bespringen. Weer slingerdingen verzameld en bewust een plek gegeven én er zelfs toe gekomen om prulletjes weg te gooien.
Geen idee of iedereen dat in heeft, maar ik ben dus geneigd om dingen die ergens wel enige nostalgische waarde hebben, maar ik eigenlijk, feitelijk hoogstwaarschijnlijk nooit meer bewust uit een kast zou gaan opdiepen, tóch bij te houden. Toegangstiketten van evenementen, doopprentjes én -suiker, sleuteltjes waarvan ik bijgod niet meer weet op welk slot ze passen – de nostalgische waarde daarvan ontsnapt zelfs míj nu! - enz.
Soit, heel even moeten doorbijten maar er dus in geslaagd om flink wat in de vuilbak te smijten.

Legplanken die ik nog op zolder had staan eindelijk opgehangen, kasten, deco-leukiteiten, voorraaddozen, memoborden, pennenbakjes, ... en de gro-ho-hooote tafel afgewassen. Note to self: een keer uitzoeken hoe ik dat beschadigd tafelblad – verkleuringen, kleine krassen - eventueel zou kunnen herstellen.

's Avonds laat heb ik me dan aan die gro-ho-hooote tafel gezet om een la-ha-haaange mail te schrijven naar de boost-leverancier. Door daar te zitten, kon ik de zege met haar vieren.

En nu deel ik dat dus met jullie. Er zijn vast heel veel mensen die last hebben van winterblues. Moesten die hier lezen en er zelf nog niet uitgeraakt zijn, dan kan de courage maar aanstekelijk werken.


Voor ...Na ...
Vandaag heb ik muren afgewassen bij mijn oma thuis. Woensdag beginnen bij haar schilderwerken en dat frotten en ladder op ladder af is geen werk meer voor haar.

En morgen? De keuken, planten verpotten, de dikste winterjassen opbergen, ... Zolang goed weer en een boost met elkaar gecombineerd worden, zie 'k het hhhhelemaal zitten.
4 opmerkingen:

 1. Kreeg enkele dagen geleden ook zo'n boost...hopelijk gaat het niet te vlug over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Xander De Rycke heeft dus toch gelijk: dwergen doen aan fotosynthese! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. moa kind toch, niet te geweldig!
  straks kruipt de zon weer weg bij het zien van zoveel enthousiasme

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @twisinde(mu)zak
  'k Zou die boost maar verbruiken terwijl je hem voelt! ;-)

  @Erlend
  lmao!

  @Elsbabbel
  'k Heb ergens horen waaien, dat 't donderdag alweer gedaan is met 't schoon weer. En 'k heb dat gehoord vóór ik erin gevlogen ben!! Voor dat je mij als 't energie vretend monster uit de Luminus-reclamespot gaat zien ... :-)))

  BeantwoordenVerwijderen