donderdag 23 april 2009

zonder Nike+ en zonder Evy


Bij deze ga ik mijzelf iets aandoen.
Gene paniek!! 'k Heb alleen maar besloten om luidop te zeggen, dat ik ga beginnen met 'lopen'. Want als ik dat luidop zeg, dan voel ik mij nadien moreel en zedelijk verplicht om dat ook effectief te doen. Verplichtingen die anderen mij opleggen, daartegen kom ik gemakkelijk in verzet. Dit soort misschien ook. 'k Zal nog zien. Maar enfin, soit ... Ik ga dat dus gewoon doen hé.

Twee jaar geleden was ik al een keer héél, héél even gestart (lees: twee keer met een paar dagen tussen 't blokske rond gelopen) en 'k vond dat eigenlijk wel plezant.
Een paar maanden geleden, vond ik nog eens dat ik moest lopen. Op dat moment voelde ik mij eigenlijk zo slap als een vijg, maar 'k wou er niet aan toegeven en dacht dat 't nadien alleen maar beter zou gaan. Dat bleek een serieuze misrekening te zijn en dat was genoeg om er direct weer mee op te houden.
En toch blijft dat gedacht bij mij zitten, dat mij dat goed zou doen. Beweging is voor mij sowieso een goeie remedie tegen allerlei ambetantigheden.

'k Had bij een aantal bloggers gezien dat er een systeem is dat uw loopsessies registreert, waardoor je vorderingen kunt bijhouden en met anderen kunt vergelijken enzo, enzo. Dat leek mij fantastisch als bijkomende motivatie. Zo loop je wel alleen, zodat je helemaal je eigen tempo kunt aanhouden en altijd zelf het tijdstip kunt kiezen, maar heb je toch anderen die jou mee aanzetten om vol te houden.
Maar 'k ga mij dat toch niet zomaar direct aanschaffen. Want voor 't zelfde geld bijt ik een week op mijn tanden en besef ik dan dat 't eigenlijk toch niks voor mij is en dan ligt Nike+ daar.
Wat ga'k dan doen? 'k Ga 't bijhouden in een excel(l?)eken. Neen, een google doc om precies te zijn . De afstand kan ik op een google map zien en de duur op mijn horloge. Dat moet genoeg zijn!

Klik hier om te zien in hoeverre ik er iets van terecht breng.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben ook een aantal keer begonnen met start-to-run, maar dat jaagde me zo op, of ik wilde niet onderdoen voor de anderen, of ik zat de hele tijd op mijn uurwerk te kijken, enerverend!
  Toch wilde ik ook niet opgeven, en ik ben aan de blaarmeersen visuele grenzen gaan stellen: punten om naartoe te lopen. Realistische.
  Lopen tot het ene bord, daarna wandelen tot het andere, dan weer lopen tot de lantaarnpaal, wandelen tot de weg, etc. Dat lukte al véél beter. Zo goed zelfs dat ik op een keer vergeten was dat ik het bord al voorbij was, en ik dan maar ben blijven verder lopen tot ik het moeilijk zou krijgen - wat niet is gebeurd! De eerste keer dat ik het traject zonder stoppen ben uitgelopen, was ik zoooooo fier!! Nooit gedacht dat ik ooit langer dan 5' na elkaar zou kunnen joggen zonder a bout te zijn. En nu doe ik het natuurlijk niet meer voor minder :)

  Bonne chance met je strakke plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen !! Ik heb het 2 maanden niet gezegd maar wel gedaan. Toen ik startte was ik ongetwijfeld de enigste persoon op de planeet die erin slaagde mijn benen te verzuren na de volle 20 seconden lopen (wat op zich ook een prestatie is). Ik heb gevierd voor mijn eerste 3 min en vorige week liep ik al de volle 8. Elspresso heeft gelijk ivm de paaltjes, dit helpt enorm wanneer het moeilijk wordt. Nu stop ik een weekje want mijn rug zit vast maar mits nieuwe 'goede' schoenen en de nodige buikspieroefeningen start ik volgende week weer, maar wel met evy. Evy zegt dat ik goed bezig ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er voor de allerkeerste eer ;-) in geslaagd om al een week lang iedere avond buikspieroefeningen te doen. Laten we elkaar motiveren, want het suckt ongelofelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. doen hoor en de toptip luidt: zoek een loopmaatje. dat is de beste motivatie om niet aan het lopen te verzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @elspresso:
  Die tip van jou heb ik al direct gebruikt! Lijkt me geweldig om daar dan voorbij te kunnen lopen, want een schoon bewijs dat 't verbetert.

  @veedeo:
  Gij stiekemaard gij! :-P
  Sorry ze, maar gelijk dat je vertelde over die 20 sec. toestand, moest ik daar wel mee lachen. Maar je deed toch verder. Awel chapeau! Serieus.
  Uw rug vast door te lopen? Ja, 'k kan aannemen dat schoeisel wel belangrijk is. Zeker als je - zoals ik - loopt op verharde wegen.
  Ik weet nog dat ik op twitter over nwe schoenen iets zei in 't genre van "Ja en als je die in de kast laat staan, gaan ze héééél lang mee!" 'k Ben content van mijn oude nieuwe schoenen. :-D
  Misschien zou Evy mij ook wel kunnen helpen hoor. 'k Heb er geen idee van hoe 't systeem in elkaar steekt.

  @Marie en Veedeo: Buikspieroefeningen ... Ja da's afzien in begin!! :-)))
  Mijn favoriet: plat op de rug gaan liggen, bekken kantelen zodat onderrug tegen de grond zit, knieën naar je toe trekken, benen strekken zodat ze een hoek van 90° vormen met je romp en dan benen gestrekt laten zakken terwijl je met je voeten cirkeltjes draait of afwisselen voeten over elkaar kruisen tot ze zo'n twintig cm. boven de grond zijn en dan knieën terug naar de borst trekken ... Véél beter dan sit-ups!!!
  't Moment dat je gewoon rechtop staand je buikspieren kan opspannen en door met je vingertoppen te duwen het effect voelt, is super!!! En dat moment komt eigenlijk redelijk rap. Misschien moet ik maar eens meedoen, want is bij mij ook laaaang geleden en elke dag een minuut of vijf is toch meer dan genoeg!

  @Georgina:
  Zoals ik in mijn nieuw stukje over lopen schreef, werkt motivatie van op afstand voor mij waarschijnlijk nog 't beste van al. Maar iemand die 'meedoet' - al is 't dan niet letterlijk naast mij - is idd wel super motiverend!!

  BeantwoordenVerwijderen