maandag 20 april 2009

Tegenpolen, (hoezo?) fatale aantrekkingskracht.


Via Mijn naam is Georgina kwam ik bij Van de Pot Gerukt en zo bij Vrouwelijk Web waar ik reageerde op een artikel met de titel "Tegenpolen, de fatale aantrekkingskracht"
Daarin wordt beweerd dat grote verschillen een negatieve invloed hebben op de slaagkans van een langdurige relatie.
Ik heb daar mijn gedacht over.

"Spontane partnerkeuze berust op natuurlijke aantrekking. Natuurlijke aantrekking zorgt voor een goede keuze als het aankomt op gezond nageslacht verwekken en in leven houden. Daarbij zijn grote verschillen, zowel genetisch als qua praktische vaardigheden en interesses een voordeel.
De langdurige relatie waarin we 'het heel lang leuk hebben samen' als doel op zich stellen, is relatief nieuw en wordt door ons lichaam nog niet herkent.
Een match waarbij zowel de natuurlijke aantrekking als het delen van allerlei overtuigingen en bezigheden vooropgesteld worden, is daarom per definitie onmogelijk. Enkel door de grote verschillen te waarderen, kunnen we het met elkaar 'uithouden'. Mensen zijn helaas te vaak verliefd op zichzelf."

Leest u ook het artikel zelf, zodat u kunt zien waarop ik precies reageerde?

6 opmerkingen:

 1. Die Pieternel Dijkstra, kiest misschien zijn partner het liefst op basis van zijn ratio. Ik geef voorkeur aan ons basic instinct hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even googlen en ik kwam bij de webpagina van de prof.
  Wat zou de prof. zelf van dat artikel vinden?
  Ze lijkt me flink onderlegd op haar vakgebied (http://www.pieterneldijkstra.nl/wetenschappelijkonderzoek.html). Ik kan me dan ook niet indenken dat zij dit eenvoudig basisgegeven negeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is het zéér simpel. Ik keek in zijn ogen en dacht : "Met hem wil ik oud worden".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Elsbabbel
  "Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point" Blaise Pascal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik haar zag dacht ik: " Wat een stoot!" Als ik haar nu zie denk ik: " wat een fantastische, intelligente stoot." Tussen de twee gedachten zitten 18 jaar.

  Was getekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Van de Pot Gerukt
  Ziede wel! Nog al iemand ...
  Die Pieternel zit er naast!! Dat kan best van tel zijn voor mensen die vooral voor 'gemakkelijk' willen gaan, maar niet als je iets wilt dat 'echt' is, mijn gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen