zondag 24 augustus 2008

Een wake voor een doodgeboren kind?

.
"De man van Atlantis", da's lang geleden dat ik dat nog zag! Nochtans, als die van de IJzerwake hun goesting krijgen, dan kunnen we maar beter bij hem in de leer gaan.

De zeespiegel en de watertemperatuur stijgen. Hoeveel nog? Draai het of keer het gelijk hoe dat ge wilt, dat ijs aan de polen zal nog wel even doorgaan met smelten. Of wij nu opeens allemaal ons verstand zouden gaan gebruiken of niet.
Een beetje vooruitziend mens twijfelt zelfs of hij hier nog wel een huis zou kopen. In plaats van de geldstroom te stoppen, zouden we er toch beter allemaal keihard in Wallonië gaan investeren? Op een andere manier dan we nu doen, ok. Maar Vlaanderen onafhankelijk maken? Om hoe lang nog te bestaan? Mensen in de politiek moeten toch een beetje visie hebben? Op zeker spelen en de beste weg kiezen voor de meerderheid, zelfs als ze daar revolutionaire ideeën voor moeten opvoeren?
We kunnen mikken op angst en hopen dat het de samenleving ertoe zal overtuigen om wat meer met 't milieu begaan te zijn. We kunnen nog meer mikken op angst en mensen ertoe proberen te overtuigen dat Wallonië alleen maar nadelen kan bieden en we eraan ten onder zullen gaan - hé, past in 't verhaal. Of we kunnen werken met ... neen roeien - want dat past weer in 't verhaal - roeien dus, met de riemen die we hebben en ons nu alvast beginnen voorbereiden op de uittocht.

't Feit dat we hier sinds relatief korte tijd veel vaker stormweer of toch op zijn minst hevige windvlagen te verduren krijgen, vind ik het akeligst aan die (nakende) weersveranderingen. Er zouden meer orkanen razen, door de opwarming van de watertemperatuur. Zouden die stormen bij ons daar dan ook een gevolg van zijn? Eikes! Ik ben daar echt niet zot van. Dat is zo woest en agressief en gevaarlijk en, en ... het vernielt zo plots. Dan nog liever gewoon op 't gemak steeds meer onderlopen, zodat we even op 't gemak ergens anders naartoe kunnen trekken.

Trouwens, dat 't meer regent, dat is toch gewoon omdat er meer water in omloop is gekomen? Als er meer water in circulatie is, dan duurt het minder lang eer het terug is hé? Toch zo simpel als een stuk rubber slang waarvan begin en eind aan elkaar verbonden zijn? Hoe meer water erin zit, hoe minder plek er is waar géén water in zit. Daar moet je toch niet voor naar 't school geweest zijn?!!
Misschien is dat zelfs niet voor iedereen even slecht. Wie weet dat de gebieden waar nu niets groeit omdat 't er te droog is, daardoor vochtiger worden. Dat zou nog een keer wat zijn! De omgekeerde wereld. Over X-aantal tijd massa's Westerlingen die naar 'de arme landen' vluchten, omdat hier alles wegspoelt.

Enfin ... in de leer gaan bij 'De man van Atlantis' zal geen avance zijn. Die vent kon ademen onder water. En daar zullen we wel wat meer tijd voor nodig hebben dan er nog over blijft, denk ik.
'k Wil trouwens niet voor een publiek met gemiddeld drie hersencellen per persoon naar een vis springen!.

2 opmerkingen:

 1. Krankzinnig filmpje, Heer Dp.
  Dat ze dat vroeger durfden te maken. En dat wij daar naar kéken!
  De tijden zijn veranderd.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U zegt daar zoiets Doctorandus. Mag ik mij in een modderpoel van vertrouwen wentelen, er vanuit gaande dat U het huidige aanbod grondig onderzocht heeft? En mag ik er dan ook op wijzen dat bijvoorbeeld VTM en VT4 wel degelijk tv-kanalen worden genoemd, mocht zulks uw aandacht ontgaan zijn. Twijfel ... enkel als aanzet tot verder onderzoek weliswaar.

  Ter zijde: is wie in technisch aspect enige tekortkomingen vertoont om als zodanig te kunnen worden omschreven, voor U desalniettemin een 'heer'?

  Met vriendelijke groet,
  dP

  BeantwoordenVerwijderen