donderdag 21 augustus 2008

zombiotische dwalingen


Met slagersmes ’afgeslacht’ in de tram

...

Technische rechercheurs zijn in de tram druk bezig. Buiten miezert het, terwijl flitsen door het htm-voertuig schieten, voor foto’s die later als bewijs kunnen dienen.

... Langs de weg zijn hier en daar nog politiewagen te vinden, en half verscholen achter de poorten van de remise staat de tram waarin het allemaal gebeurde. Een tram als alle anderen, deze met ‘9’ achterop.


En dan de voor mijn part volkomen terechte reactie door geremia (utrecht - 20/08/08 - 13:00:39)

“Zeg, waarom wordt dit artikel geschreven als een geflopte inleiding van een misdaadroman? Kunnen we in plaats van sensatiepulp niet gewoon de feiten krijgen?”Maanden geleden in een videotheek klonk het geluid van een gruwelfilm die gepromoot werd, zo realistisch dat ik het onverantwoord vond om hem zo vroeg in de avond te draaien. Er is een markt voor dat soort verhaaltjes.
Toen in het nieuws beelden werden getoond van met een bom mee ontploffende politiemensen, vond ik het spijtig dat zulke expliciete beelden blijkbaar op prijs gesteld worden.
Nu stel ik het tegenovergestelde vast. De pers doet een – schromelijk mislukte dan nog!! - poging om geweld op te luisteren met een Disney-taaltje.
We willen er wel nog lekker over fantaseren, maar niet meer zien wat echt gebeurt? En zou dat een goed of een slecht teken zijn? Wijst het op aggressie waarvoor we een uitlaatklep willen vinden in combinatie met nog minder bereidwilligheid om betrokken te worden in bestaande ellende?


De mens ergens in het schemerdonker.
Zijn beschaving nog niet genoeg aangetast door mentale ontbinding, om in totale duisternis te willen verdwijnen.
Maar al wel te bewust van de verrotting om zich nog bij klaarlichte dag te willen vertonen.
Oh! Oh! ... Klinkt als een prima begin van een goedkoop verhaal over mensen die traagjes worden aangetast en steeds verder naar het onvermogen om zichzelf te beheersen toeschuiven. Stuff voor de zoveelste wansmakelijke horrormovie? Hij is waarschijnlijk al ettelijke keren gemaakt. Kan iemand de naam van zo'n documentaire bezorgen?


En zoals zo vaak, was het weer niet moeilijk om een fimpje te vinden dat helemaal aansluit..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten