vrijdag 5 september 2008

Vrouwen, mannen zijn competitief.

.
Wil je als vrouw in het bijzijn van een man met wie je op (middel)lange termijn wil opschieten - man A -, moeiteloos complimenten in ontvangst nemen van een man op wie je je slechts korte termijn wil schieten - man B -, dan geef ik graag mijn gedacht over hoe je dat 't beste aanpakt.I. Fysieke kenmerken én kunde, skill, bedrevenheid

1. Compliment dat man A ook al heeft gemaakt
Zeg niet:"X - man A dus - vindt dat ook."
Veel kans dat man A denkt:"Verdommen hé. Ik zal zelf mijn zaak - het vertoeven in jouw gezelschap - wel verdedigen."
Zeg liever:"Hoe had jij dat nu weer gezegd X?"
Zo geef je man A de kans om man B te overtroeven. Men just luvvv to do that! Als het een "En ikke dan!!" wedstrijdje wordt, dan is het deze keer eens over iets wat jou wél interesseert.
Geef je man A daarmee de indruk dat je niet meer weet wat hij zei, dan kan hij er maar uit afleiden dat 't te lang geleden was.

2. Compliment dat man A nog nooit heeft gemaakt.
Zeg niet:"Gij vindt dat niet hé?!"
Man A moest maar eens the decency missen om jou hier heel uitdrukkelijk tegen te spreken.
Zeg liever:"Wat vind jij daarvan?"
Als man A iets van vrouwen af weet, zal hij de kans om zijn 'goed' te verdedigen graag gebruiken. Waarop man B weer kan reageren door met de staart tussen de beentjes af te druipen of zich als een waardige rivaal op te werpen.Kortom, geef man A de kans om jou eraan te herinneren waarom je bij hem wilt zijn op het moment dat man B hém eraan herinnert waarom hij bij jou wilt zijn. Het ligt in zijn natuur om te strijden voor wat hij wilt. Hij zal graag in duel gaan, waarbij de winnaar wordt beloond met een flinke egoboost.


Heren, spreek mij tegen als jullie 't hiermee niet eens zijn.
Dames, als er geen heren zijn die mij tegen spreken, zit de kans er dik in dat 't is, omdat hier slimme mannen komen lezen.
.

2 opmerkingen:

 1. "Heren" spreken niet tegen, ik vind het alvast onzin, zoveel vermeende mannenkennis uit de vingers van een vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "the decency missen om jou hier heel uitdrukkelijk tegen te spreken", 'Heren' spreken dus wel degelijk tegen.
  Ik dacht dat de laatste twee zinnen van zowel dit stuk als het 'Mannen, vrouwen zijn jaloers!' duidelijk genoeg aangaven dat het om een soortement karikatuur gaat. Een speelse, stoute kijk op wat verteld wordt in de talloze 'hulpboeken' bij het begrijpen van het andere geslacht. In die boeken wordt telkens uitgegaan van de 'beste', 'meest nobele' bedoelingen van beide seksen. Ik wou hier de nadruk leggen op de 'minder brave' motieven die er evengoed - of zelfs vaker - zijn. Gewoon om te stellen: we zijn mensen met onze imperfecties qua 'beschaving' - zoals jacht maken op prooi, terwijl we een bord vol voor onze neus hebben staan - en dat is ok.

  "Uit de vingers van een vrouw". Moet men volgens jou man zijn om een mening over mannen te mogen geven? Dat vind ik dan weer onzin. Mannen zijn in mijn ogen vaak de beste kenners van de vrouwelijke maniertjes. Vrouwen idem - dan denk ik bv. aan een schitterend stuk van Florence Foresti over de verschillen tussen man en vrouw.

  Mijn ernstiger mening ivm 'tegenspreken': mensen die elkaar echt waarderen, liefhebben zeg maar, spreken elkaar inderdaad niet tegen in publiek en halen elkaar niet onderuit. Ze bespreken meningsverschillen later onder vier ogen. Dat is dan mijn ideaalbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen