woensdag 10 september 2008

Dát zijn een keer wijvenblogs!

.
Altijd fijn om zo via, via een paar blogs te vinden, waarvan je denkt:"Maar da 'k ik die nu nog maar leer kennen!"
Elk heeft zijn reden om te bloggen, zijn maniertjes en het merendeel ook een vast publiek. En dat is goed, want als het om 'wetenswaardig voor anderen' gaat, zou 'k zelf ook vast redelijk rap met mijn kont van 't net getrapt worden. In the future everyone will be famous for fifteen people..." door Monus is op 't bloglandschap evengoed van toepassing lijkt mij.
Maar sta mij toe om bij het ontdekken van 'Tante Annie & de dingen' en 'De controletoren' toch efkes mijn 'ziede wel'-gevoel te uiten, als 't gaat om het uit mijn bogroll gesmeten hebben van twee 'bekende' wijvenblogs.

'Tales from the Crib': Leutig geschreven en über populair. Maar gaat het ooit over iets waarvan ik denk:"Goed gezien?" of "Dat is een keer een andere kijk." of "Zo! Ik weet er niets van, maar dankzij dit stuk, wil ik daar misschien wel verandering in brengen." of "Merci, om uw écht kinderlijke/colèrige/zotte/verstandige/opmerkzame zelf te zijn." Ooit was dat misschien vrij geregeld 't geval en nu en dan mogelijk nog altijd. Maar niet (meer) in die mate om aan te raden. Want daarvoor dient een blogroll uiteindelijk toch, vind ik.
Al blijf ik erbij dat iedereen het stuk waarin ze zichzelf "Oemfoefoe, The Sexy Zebra Bitch From Belgium" noemt, moet gelezen hebben.


'Ishku': Leutig geschreven alweer en ook flink populair. "Is sterk in het relativeren van zichzelf" wordt gezegd en 't klopt voor mijn part dat zoiets een pluspunt is. Ja ok, dat doet ze wel. Maar als ik me dezelfde vragen stel als hierboven bij Lilith haar posts, kom ik bij min of meer 't zelfde antwoord. Met dat verschil dat Lilith dus écht wel dingen heeft geschreven waarbij ik krom trok van 't lachen, terwijl ik bij Ishku wel eens de indruk had dat 't bij een net iets té krampachtige poging bleef. Dat laatste kan zeker ook over bepaalde posts van mijzelf gaan. 'k Doe soms ook 'mijn best' en schaaf te veel bij. En als dat merkbaar is, staat 't haaks op wat ik aangenaam om lezen vind. Of 't nu gaat over wat grappig wil zijn of eender wat anders. Maar 't wil niet zeggen omdat ik zelf niet den beste vliegenier ben, dat ik 't niet mag vaststellen als er een vogel naar beneden stuikt hé?
Een verwijzing naar een 'memorabel' stuk van haar, moet ik u helaas schuldig blijven.


'Tante Annie & de dingen' en 'De controletoren' daarentegen, dat zijn madams met ballen!! Die lijken mij wél hun kinderlijke/colèrige/zotte/verstandige/opmerkzame zelf. De rest van wat een blog de moeite van 't volgen maakt, komt er dan automatisch bij.
'k Heb er - wegens nog maar pas ontdekt - natuurlijk nog niet zooo veel van gelezen. Maar geloof mij, als ge daar (al) geweest zijt, dan ga je mij gelijk moeten geven.

Dank u.
.

2 opmerkingen:

  1. deze ,,wijvenblog'' lees ik sinds kort mee... heerlijk...
    http://zapnimf.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al reacties van zapnimf gezien bij een van de twee madams over wie ik 't had. Merci voor de tip hé!

    BeantwoordenVerwijderen