donderdag 25 september 2008

Facebook heeft twintig jaar stof geruimd!

.
Paar dagen geleden dan tóch gezwicht voor Facebook. 'k Ging daar niet mee beginnen, had ik tegen mezelf gezegd.
Tssss ...


En mensen dat je daarop terugvindt! Mensen!! Allez, 'véél' wil ik zeggen.
Allemaal mensen begraven onder zo'n twintig jaar stof, die 'k in 't echt van tien negen nooit meer was tegen gekomen.


En tijd dat ge daar idd mee verprutst! Tijd!! Allez, verprutsen ... Tenzij dat ge naar elkaar gooien met bv's, uitzoeken welke soort barbie dat ge zijt en elkaar bestoken met porren, knuffels, massages, karma, ... als uw meest waardevolle dagtaak kunt zien. Gij zelf: ja! Uwe werkgever, uw lief of uwe wettige wederhelft, uw kleine spruit(en) en anderen die op uw toewijding rekenen: not so entirely sure!
't Lijkt in elk geval of iedereen zich daar zo om en bij de vijftien jaar voelt. Oók de exemplaren die daarvoor twintig jaar stof van hun façade moeten vegen.

't Is anders wel compleet mijn soort van sociaal contact: ge kunt er op elk moment aan meedoen als ge goesting hebt, zonder u wat meer als een paar stappen te verzetten én - vooral!! - ge kunt op elk moment uw gat keren! Want zo ben ik ... heel vriendelijk en dol op sociaal contact, zolang het niet langer moet duren als ik er zelf iets uithaal. En dat durft nogal een keer van korte duur zijn als ik mij in een grote groep bevind.

En he-le-maal anders als Netlog. Dat was ook nog een reden waarom ik niet zo rap was om daar een account aan te maken. Netlog is mij nogal tegengevallen en 'k dacht dat 't daar niet veel beter ging zijn.
Mijn eerste indruk is, dat Netlog voornamelijk gaat om nieuwe mensen leren kennen. - Misschien omdat er echt niet veel mensen te vinden zijn uit mijn 'echte' wereld. - En euh ... sorry da 'k het moet zeggen, maar als ge daar op zoek gaat in de grabbelton hangen uw handen rap vol drek!! Facebook gaat veel meer om contact onderhouden met mensen die je al kent van ergens anders. Zoals Linked In, maar dan op vlak van amusement.

Normaal gezien, is 't praktisch niet te doen om met alle man met wie je ooit één of andere sociale activiteit hebt gedeeld in contact te blijven. Facebook maakt dat enigszins doenbaar. Als je 't in de hand kunt houden en er niet door achter uwe pc blijft plakken tot je al de rest uit 't oog verloren zijt, that is. Want ik heb er al een paar over een Facebook-verslaving horen spreken en verschiet daar niks van.

So, see ya! Bij voorkeur nog voor 't mij tegensteekt of ik mijzelf verwens om zoveel slapte en verplicht ben om af te kicken.

.


8 opmerkingen:

 1. wat is het leuk om met drek vergeleken te worden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och jong! als 't om te lachen is, is dat duidelijker als er een emoticon bij staat en als 't niet om te lachen is, is 't stom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ge hebt trouwens zelf nog gezegd dat 't soms zielig is om aan te zien hoe bepaalde mensen hun koopwaar aanprijzen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. is dat net als in holland hyves..?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hyves kende ik niet. Ziet er op het eerste gezicht een beetje uit als Facebook idd. Er zijn vast ontzettend veel varianten die bij het hele 'web 2.0'-idee aansluiten hé. Ik ben er in elk geval voorstander van om internet op sociaal vlak als een verlengde van het 'echte' leven te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Facebook , Netlog, Hyves ?

  Bring it on baby.

  Butt not here.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jah ... dat dient niet om verstoppertje te spelen idd. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Botjes verbergen niets (read twice) ; we produceren random onzin. Dat we ondertussen zo op punt staan dat een geloofwaardig gesprek gesimuleerd kan worden zegt meer over de gesprekken dan over ons Fuck-me Botjes.

  BeantwoordenVerwijderen