maandag 15 september 2008

"Pief! Poef! Paf!" om half één 's nachts!!!

.
Om 0u35 een stuk of vijf knallen vlak na elkaar, hier op straat. 't Eerste waar ik aan dacht waren schoten. Gewoon al omwille van de regelmaat tussen de knallen. Ik bleef - ondanks dat 't toch wel heel vies doet - heel rustig, terwijl mijn honden bibberden gelijk espenblaadjes.
Als er nog een keer ne marteko met een auto tegen iets of iemand vlamt, ga 'k wel uit 't venster kijken om te zien of er politie moet gebeld worden. Maar deze keer was ik toch niet geneigd om zomaar mijne kop door 't venster op 't eerste verdiep te steken.
Beetje gewacht ... dan toch maar voorzichtig een keer gaan piepen. En dan toch ook maar een keer gebeld naar de afdeling van de Gentse politie die 24/7 open is. In 't gedacht dat 't niet normaal was en ze er dan maar mee konden doen wat ze wilden.
Dat heeft niet lang geduurd of er stonden hier twee polissen. Ik zo toch wat gegeneerd, omdat ik natuurlijk niet wist wát dat precies was. Ik hoor nu niet bepaald elke dag schoten hé. Maar die mensen zegden, dat bij een abnormaal lawaai je er altijd goed aan doet om iets te laten weten.
Eén van de twee agenten aaide Nono eventjes. Maar die mens weet natuurlijk niet dat madammeke dat excellent vindt, zolang als je je hand niet terugtrekt. Hij heeft zelf niet gezien dat hij nét geen kap in zijn hand kreeg toen hij stopte. Dat had nog tof geweest anders ...

En groooooot dat die alle twee waren!!! Ik dacht: hé zouden die twee samen in een team werken omdat een kleintje bij hen een stijve nek zou krijgen van constant omhoog te moeten kijken?

En zo was ik dus om half twee nog wakker. 'k Had evengoed toch nog aan mijn deuren kunnen beginnen!.

4 opmerkingen:

 1. als je je voortaan verveelt en je kunt de slaap niet vatten, dan weet je nu wat je te doen staat... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eu! ja! ik heb zelfs twee blaffers in huis!! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beide met een staart dan toch zeker..?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja idd, speciaal model hoor ... met vlekken enzo, ideaal om te gebruiken in 'the jungle' Toch als je 't gemunt hebt op iemand met een nette, witte broek of rok :-)

  BeantwoordenVerwijderen