zondag 21 september 2008

Eva Vermandel, het equivalent van 'net niet'.

.
Eva Vermandel was ook in De Zevende Dag en heeft mij niet geërgerd.
Toen ik op RVi las:"Nu is zij het Belgische vrouwelijke equivalent van de beroemde Nederlandse rockfotograaf Anton Corbijn, die trouwens ook al in Londen woont.", was ik nóg niet geërgerd, want smaken verschillen.
Maar voor mijn part dus niet.
.

6 opmerkingen:

 1. Ik kon haar foto's wel smaken.

  Het beeld was ook ok, het geluid hadden ze voor mijn part mogen weglaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haar foto's zijn prachtig. Grote sterren zien eruit als gewone en kwetsbare mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @botje:
  Ik kan haar foto's ook smaken. Haar als equivalent van Anton Corbijn zien, kan ik echter niet.

  @cram:
  Ik heb haar foto's herbekeken met uw mening in het achterhoofd. Dat de fotografe de menselijkheid van haar modellen niet wilt verdoezelen, is inderdaad mooi om zien. Maar haar beelden kunnen mijn blik niet vastzuigen en zoals ik zei: smaken verschillen. Ik kan niet uitleggen wat het precies is - spijtig genoeg - maar ik mis iets. Maak ik het voor u duidelijker door te zeggen dat ik in bv. Michiel Heyndrickx zijn foto's (doorgaans) niets mis?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hendryckx!! Zonder Y! Met Y, maar op een andere plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kak dat heb ik gemist! Haar foto's zijn toch héél anders dan die van Anton. Hetzelfde onderwerp maar een andere benadering

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't Zal altijd wel 'anders' zijn, maar ik zie die van Anton Corbijn liever en daardoor kan ik haar niet op dezelfde trede van mijn laddertje zetten.
  'k Vind 't altijd fijn als een fotograaf meer weet te halen uit een beeld, dan wat er op 't eerste gezicht te zien is. Hij haalt meer uit mensen. En misschien is 't dat wat ik mis bij Eva Vermandel. Misschien dat zij idd de mensen laat zien zoals ze zijn, zonder meer. En dat is dan ook mooi, maar met een heel ander doel. Het 'treft' mij minder. Misschien ben ik niet gevoelig genoeg voor subtiliteit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen