woensdag 10 september 2008

Communautair tafelen in Sesamstraat!

.
Bert: "Ik wil vooral de diensten van de senaat bedanken om hun keuken ter beschikking te stellen. We hebben zo de kokkin van Pino teruggevonden - die nu in de senaat werkt - en over haar kunsten zijn we het roerend eens."
Ernie: "Bert, daar moet ik iets aan toevoegen. Ze kookt goddelijk, vooral Italiaans."
Bert: "Zeker Italiaans."

Gebaseerd op feiten!! - Loop misschien meteen door naar het midden - op 2'12"- van het filmpje.Wat niet getoond werd: de besprekingen over de reden waarom er geen banana-split als dessert werd geserveerd.

Bert:"Ernie, waar is de banaan?"
Ernie:"Weet je dat dan niet Bert?"
Bert:"Neen Ernie."
Ernie:"Jij weet niet meer waar je de banaan hebt gestopt Bert?"
Bert:"Neen Ernie, ik weet niet meer waar ik de banaan heb gestopt."
Ernie:"Dan ben jij misschien wel een beetje schizofreen Bert."

Gebaseerd op die eerdere, alom gekende aflevering van Sesamstraat en ook een beetje op de feiten. - Ga misschien even terug naar het begin - op 0'24" - van het filmpje.Even dacht ik:"Misschien moet ik voor de Nederlandse lezers bij 't laatste stuk toch even iets toelichten in verband met onze Ernie." Maar er is het filmpje, nietwaar?
En om de rest van de hutsekluts helemaal boven te verstaan of te kunnen koppelen aan nieuws dat wél van enig belang zou kunnen zijn ... Doe geen moeite! Onze openbare nieuwsdienst doet dat ook niet (meer)!!
.

5 opmerkingen:

 1. Een menu met angepaste wijnen als je 't mij niet vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd te vinden voor een goede maaltijd ging ik op zoek naar het vermeende restaurant, blijkt "de Senaat" toch wel niet een overheidsinstelling te zijn; een soort rusthuis voor overjaarse politici.

  Zoiets als die instelling voor dementerende politici, "het Europees Parlement", waar met groepstherapieën en vooral veel praten - want praten helpt - de patiënten een zinvolle dagvulling wordt aangeboden.

  Zoals dat gaat met rusthuizen is er ook hier sprake van een lange wachtlijst om er binnen te geraken (al moet gezegd dat dringende gevallen voorrang krijgen), niet voor niets bengelt de naam van mijn vriend Yves al onderaan de lijst.

  En toch vraag ik me af of er geen beter plekje (http://www.hetollemanshoekje.be/)is voor die man om zijn oude dag gelukkig door te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha , dat Botje kan niet eens zonder fouten schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @f.n.
  De politiekers zelf werken me - naast de nieuwsdienst dus - ook geregeld op 't systeem. Als 'rusthuis' had ik al die instellingen nog nooit bekeken. :-)
  Dat Ollemanshoekje :-))

  Yves die onderaan de lijst bengelt, daar ben ik eerlijk gezegd niet helemaal mee.

  @anoniem
  Jij verwart 'angepaste' wijnen toch zeker niet met 'aangepaste'?

  BeantwoordenVerwijderen