vrijdag 19 oktober 2007

Aldi verkoopt 'Ei van Columbus'

Eergisteren was er een samenkomst op het Sint-Pietersplein ter gelegenheid van de “Werelddag van verzet tegen extreme armoede”. 'k Ben niet geweest. Gisteren vond in de Lakenhalle van 't Belfort het 'Derde Milleneumdebat: de strijd tegen de opwarming' plaats. Ook al had ik andere (uit vrije wil gekozen) verplichtingen, toch denk ik:”Ge zijt weer niet geweest!”

Ooit zei E tegen mij dat ik een salon-socialist ben. Daar is iets van. Mijn inlevingsvermogen gaat zo ver dat ik me letterlijk bedreigd voel door de pijn die het slachtoffer van om het even wat moet doorstaan. Evengoed gaat mijn engagement niet verder dan vier goede doelen steunen, dierlijke producten van beestjes met vrije uitloop kiezen, bio- en ecoproducten kopen en wanneer ik ook maar de kans schoon zie, mensen attent maken op het belang van een mentaliteitswijziging – neen, ik houd mij in – in ga niet in detail treden.

Hoe lang denk ik niet al:"Zouden we niet zo'n sticker tegen ongeadresseerd drukwerk op de brievenbus hangen? Al die bomen die moeten sneuvelen voor info die ofwel overbodig, ofwel op het net te vinden is."
Als ik dan zo'n advertentie zie,
vergeet ik de bomen even en denk direct:”Bloggen!!”. Zo'n dingen mógen trouwens en masse op papier verspreid worden. Dat niemand 't mist!!


Ook gij zult het geweten hebben!!!


Neen. Scharreleieren en eieren van hennen met vrije uitloop zijn niet precies hetzelfde.

Bekijk de details ...


't Wordt nog beter!Dat is zo'n gigantische stap in de goede richting. 't Moet nog niet waar zijn – want er zullen vast mensen zijn die me er willen op wijzen dat het niet écht allemaal scharreleieren zijn. 't Wil dan toch zeggen dat marketingbureaus hebben opgemerkt dat de klant daar belang aan hecht. De Aldi-klant nog wel! Hij die doorgaans niet dieper in zijn zakken wil of kan tasten om diervriendelijk, bio of eco te kopen. De bewuste mensch zonder cenzen is blij. De kippenleed negerende slechterik zal zich onvrijwillig tegen de legbatterij verzetten.


De anderen hadden dat ook gekund? Het verschil, dames en heren, is dat zij dat hadden kunnen doen, maar dat Aldi het daarentegen daadwerkelijk gedaan heeft.


Ook al is den Aldi verder als de Delhaize, toch zal ik vanaf nu naar daar om eiers gaan. Om samen met al die andere idealisten te tonen, dat ik die keuze apprecieer. En ja ... ok ... ook om met een gesust geweten in mijn zetel te kunnen hangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten