maandag 29 oktober 2007

Intolerante dolly

Stardoll is zoals ik al eerder heb toegelicht zo'n website waar je met digitale paperdolls kan spelen. Logisch ook dat je daar dan vooral jonge tot piepjonge meisjes tegenkomt, haalde ik ook al aan. Toch haal ik het in mijn kop om er toch iets of wat van logische reacties, verstandige inbreng, een spoor van ... euhm ... - hoe zal ik het noemen? - pigmentjes in de haarkleur te vinden. Nu ben ik de eerste om te beweren dat blondjes NIET dom zijn. Dat het de geblondeerde madams zijn die hun verstand niet gebruiken - tenzij het een weloverwogen, op uitbuiting van de domheid van een flink percentage van de mannen gerichte zet is. Ik gebruik dit cliché enkel in een poging om duidelijk te maken hoe f*cking erg het gesteld is – ofwel met mij ofwel met de girlies op Stardoll.

Denk ik zo van, als je hier komt klooien, kan je evengoed een beetje sociaal zijn tegenover de andere dollies, ongeacht mijn voorgevoel over wat ik aan hen of zij aan mij kunnen hebben. Zelfs niet. Ik lieg. 'k Wilde mij niet eens pejoratief uitlaten over het hele ding en de bezoekers. Dus sloot ik mij aan bij een 'club'. Toegegeven, eigenlijk evengoed omdat je met activiteiten wat kunt verdienen.


Nu is er op het forum iemand die had gevraagd hoe je ook weer Stardollars aan iemand cadeau kunt doen. Op de pagina waar je de betaalmethode om Stardollars te kopen kiest, staat 'Heb je een geschenkcode?” Op de info-pagina staat 'Geschenkcode:” met daaronder een vakje om de code in te vullen. Er is een giftshop met een zeer beperkt aanbod, waaruit je dingen kan kopen om aan een ander lid cadeau te doen. Dat trekt op niet veel, want als je iets echt leuk uit de andere winkels tegenkomt, kan je dat dus niet schenken. Maar er zijn betrekkelijk veel meisjes die schaamteloos om zo'n ding uit de giftshop bedelen. De algemene reactie op het postje over dollars cadeau doen was:”Nog nooit van gehoord!” - “Kan dat dan?” - “Waarom zou je dat doen?” (duh??!!). Dus, ik in al mijn goedheid, de jonge dames verteld over de 'geschenkcode' waarmee men ons op meerdere pagina's om de oren slaat en dan verwezen naar de infopagina over hoe je zo'n code kunt geven. Plus de reden waarom dat wel leuk kan zijn, aangezien zelfs dat blijkbaar niet duidelijk was.


Wat was de eerste reactie op mijn antwoord? Een vijftienjarige laat een boodschap. Op haar 'Me-pagina' gebruikt ze een leutig lettertype. Er worden zaken omgedraaaaaaaaid, er worden letters vervangeun door cijfeu-eurs, ... [ Иамзз,, ]. staat voor 'name', maar 't kind heeft een 'e'-tje te veel. Goh ... ja ... vijftien ... te oud om Nederlands te gebruiken, te jong om aan spellingcontrole te doen? Allez jong! Hoor mij. 'k Laat zelf gedurig allerhande kemels staan.

De Stardoll-plant in een suite geeft weer hoe actief je bent geweest op de website. De hare groeit als ze zo doorgaat héél binnenkort tot in de hemel – oh, ja ... de hemel ... da's ook het thema dat ze koos ... oh. Dat laatste is té giftig en totaal irrelevant. Enfin ... Om u maar te zeggen, dat 't geen beginnertje is. Wel wat zegt ze dan in haar reactie??

Houdt u vast!!!


Ze zei:


“Hallo”


Je hebt daar de mogelijkheid om zelf een onderwerp te starteun, om elkaar te maileun, je hebt een persoonlijk dagboe-oek, een eigen presentatiepaginaaa, een gastenboek van de cleu-eub. Neen! In een reactie op een bestaand, concreet onderwerp, zeg je alles wat je tegen de hele community aldaar te zeggen hebt:"Hallo".


Mijn reactie:


"Hallo"??

En in verband met het onderwerp???Nu heb je op die site dus een dagboekje. Was ik bijna daar mijn gal gaan spuwen. Al goed dat ik nog nooit de link naar mijn blog daar ergens heb opgenomen. Daar had ik wel meerdere reden voor dan enkel 't feit dat ik nu hier tenminste mijn onvoorstelbaar onterechte, misplaatste uit hoogmoed, sarcasme of pure naïviteit voortkomende frustraties lekker kan ventileren. Ik weet niet wat het precies is. Maar 't is niet gepast!! Denk ik. Of toch wel? Een beetje?Neen, dat hieronder is geen afbeelding van haar Me-doll. Het werd gemaakt ter illustratie van haar denkvermogen.
Je kunt daar ook een ' VIP-look-a-like' kiezen. Moest Kelly Bundy in de lijst hebben gestaan ...
Ja dat moest er nog af. Weer volkomen onterecht natuurlijk. Als ge op uw vierendertig met de poppekes speelt ... hé ... 's juist hé? Of niet? Niet helemaal?

Wie heeft ze eigenlijk gekozen? 'k Ga kijken.

*terug van de Me-page van ...*


Oh hemeltje, hemeltje!!! Het meiske is zo te zien Engelstalig van origine. Ze is nog maar pas naar België verhuisd. Oei, oei, oei, oei, ... 'k Heb 't gezegd hé dat 't onterecht was!!

Ze schreef:
"
im moving to belguim in 4 dayss and im ded nervous"

en daarna nog:
"
I moved house a month ago i likee it bettaa ovaa here"

Coowl ha? Of toch niet? Niet echt?6 opmerkingen:

 1. Moet je hier maar es kijken dan:

  http://dominiek.be/2007/10/14/tokio-hotel

  Je gaat niet kunnen stoppen met lezen (trek er voldoende tijd voor uit), en doe misschien eerst een incontinentieluier aan, want je doet het in je broek van 't lachen met de spelling van die kinderen. Allez, eigenlijk ook zakdoekjes bij de hand houden, want eigenlijk is 't om te huilen... (De jeugd is de toekomst, de jeugd is de toekomst...)

  En nee, 'k ben nog altijd niet opnieuw beginnen bloggen. :-S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaaaaad!!! Massa's wat ik bedoelde ;-)
  Creatief omspringen met taal vind ik prima. Maar het wordt gelijk een excuus om geen enkele spellingregel meer te moeten kennen.

  En verder:
  bloggen!
  bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. luister, ik weet niet hoe oud jullie zijn maar klinken als 50 ofzo, kijk op internet en alles praten (ik althans) gewoon anders met eu en ut i.p.v. het maar dat betekent niet dat we geen nederlands kunnen praten of schrijven. dat jullie nou zo netjes opgevoed zijn ofzo maar zo klinkt het wel ik bedoel ik wil niet lullig doen maar laat ons lekker zo praten en zo en pas als we allemaal nog niet eens MAVO halen mogen jullie zeuren, maar zolang we gevoor HAVO en VWO halen is er toch geen probleem of wel soms???

  groeten van het meisiejj dat heus wel Nederlends ken;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem
  Dank je wel voor je reactie.
  't Gaat me helemaal niet over dingen schrijven zoals je ze uitspreekt. Dat is zoals ik in mijn artikel zeg 'creatief omspringen met taal'. 'k Vind dat jonge mensen zelfs anders, leuker, beter moeten willen zijn als volwassenen. Maar ik heb een hekel aan 'domheid'.
  Als je zoals ik schreef op een forum een reactie krijgt als 'Hallo' in verband met een onderwerp dat sowieso al niet zou moeten uitgelegd worden ...
  Maar ja ... Als jij zegt 'Ik weet niet hoe oud jullie zijn', dan wil dat vast zeggen dat je mijn blogstuk hier nog niet gelezen had.
  Vraag aub niet waarom ik dat laatste zeg!! Lees het en 't zal duidelijk zijn. 't Zal ook meteen duidelijk zijn dat het me sowieso niet ging over de manier van praten. Als mensen boos zijn op anderen omdat ze stom doen, dan sleuren ze er dingen bij die hen normaal gezien niet zouden ergeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waar koop je een geschenkcode ik zou dat mij kind kodo doen maar waar koop je he ??

  BeantwoordenVerwijderen