vrijdag 9 november 2007

Merci!!


Zoveel dagen geleden heb ik mij serieus dik gemaakt, omdat Target me zei dat acht bezoekers per dag toch écht weinig is. “Doe er wat aan!” zei hij er al lachend bij. “Gij hebt gemakkelijk klappen gij. Met uw rock 'n roll karakter en uw posts zo bitter als gal.” dacht ik. 'k Heb zelf geprobeerd om bij hem weg te blijven, omdat hij me al te vaak confronteert met pijn die ik niet op wil zoeken. Maar ik ga toch terug. Target fluit zijn lied en als een kind achter de Rattenvanger van Hamelen loop ik mee naar het land achter de heuvels waar emoties niet ontweken worden. In de maatschappij waarin we allemaal onszelf zoveel mogelijk verbergen, is een rottende ziel en een bebloed leven vast populair. Maar ik, ik had er geen gedacht van hoe je mensen naar uwen blog kunt lokken.


Ondertussen heb ik gemiddeld negentien bezoekers. Hoe 'k het gedaan heb? Vraag het mij niet. Ik liet hier en daar commentaar. Maar dat deed ik al lang. 't Aantal was al een paar dagen wat hoger geworden. En dan was er plots Karel Brits. Karel die zeer fijn én interessant blogt, maar vreemd genoeg niet al te veel reacties krijgt. Karel die het in zijn hoofd kreeg om een afzonderlijke post te schrijven over 't feit dat hij mijn blog in zijn roll zette. Dat had zo zijn gevolgen, ah ja. De metertjes gingen naar ongekende hoogten, zonder dat ik een zo goed als nietszeggend postje over iets als een paar speels kinky Sisters of Emergency schreef. - Ja, dat lokte een dag of twee meer kijkers dan de My Space pagina van de dames zelf. Ze kwamen niet allemaal van bij Karel, maar de invloed mag toch niet onderschat worden. En wat brengt zo'n metertjes geflip met zich mee? Er werden in één dag negenenzeventig pagina's bekeken. Klein bier voor de groten in 't land. Voor mij is dat echter ... euh ...


STRESSEREND!!!!


Plots heb ik dan lezers! En born to please as I am, wil ik ervoor zorgen dat die mensen er wat aan hebben. Target mocht het nog zeggen:”en de grote vraag is nu natuurlijk of je je logstijl gaat aanpassen om toch meer lezers te krijgen...” Om ze te krijgen niet neen. Maar nu ... Nu ze er zijn. Ga ik mij nu niet in bochten wringen, om ze te proberen houden??? Mijn blog moest de plek zijn waar ik het zou hebben over wat MIJ bezig houdt. Zoals de beschrijving zegt, moet het de dingen opvangen die ik meemaak, denk, voel, ... maar niet in 't gezicht wil smijten van hen die 't misschien niet willen weten.


Mijn 'publiek' ... Het zal nog wel wat duren voor het zich vormt. Want ik kan jullie niets beloven.9 opmerkingen:

 1. Gewoon doorbijten. Je een beetje laten horen in het blogwereldje. Regelmatig updaten. En gewoon jezelf blijven. Je mag je ook niet te blind staren op je bezoekers. Een handjevol trouwe bezoekers is beter dan 100 mensen die slechts 2 alinea's lezen en dan doorklikken.

  Na veroop van tijd komt het trouwens wel als je een zekere kwaliteit kan hooghouden (je bent goed bezig). Mijn eerste maanden draaiden ook rond de 20 per dag. Nu tik ik meestal rond de 60 a 80 aan, topdagen gaan tot 160. En ik ben steeds mezelf gebleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij betreft hoef je je stijl zeker niet aan te passen. Ik kom hier graag lezen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @osahi & karel: 'k Zou er op termijn misschien toch niet eens in slagen om het vol te houden, moest ik mij helemaal in een ander vel dan 't mijne willen wringen. Maar 't doet in elk geval goed te weten dat er al mensen zijn die 't plezant om lezen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Neenee, je moet jezelf blijven ;)
  (reactie op je vorige comment)
  Ik blijf ook lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'tja, in den beginne was er.....
  een blog om alles wat je bezighoudt van je af te schrijven
  en dan kwam het er allemaal "live" in.Als iemand er iets aan had was dat er mooi bijgenomen.
  Osahi en Karel hebben gelijk,vind ik toch, verlies niet uit het oog waar het om begonnen is. Als te veel belang gaat hechten aan het aantal bezoekers en reacties, kan je niet meer spontaan schrijven en dan wordt het eigenlijk een beetje "fake". Er is ook het spreekwoord "wie schrijft die blijft" en niet wie schrijft wordt gewaardeerd of zelfs gelezen.Blijf trouw aan jezelf, ongeacht hoe anderen daarover denken anders zou het wel eens kunnen dat je blog een "roddelpers-karakter" krijgt en het uiteindelijk alleen nog om de lees-(kijk)cijfers gaat.Als je naar mijn blog gaat kijken,ben je gauw rond,ik schrijf enkel als ik er écht voor in de mood ben en laat me niet voor de "ik-heb-vandaag-nog-niets-geschreven-kar" spannen. bezoekers? Geen metertje,hou me daar niet mee bezig. Reacties? Als er al zijn weet ik steevast van wie die komen ;) en dat is voor mij ook OK.
  Wie ben ik om je raad te geven, maar 'kzou zeggen, doe gewoon je ding en laat je niet opjagen door cijfertjes die, zoals osahi zegt,eigenlijk niets bewijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @annelies en kletsmama: Fijn dat jullie laten weten dat jullie 't fijn vinden zoals 't is!! Zoals ik al zei, 'k zou 't sowieso niet anders willen. Omdat 't dan als een opdracht zou voelen, terwijl het nu gewoon 'mijn maatje' is die alles verstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hehehe, laat je niet onderdrukken de de druk van de roem hè DPeetje! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je ook gelinkt. 't Is zalig lezen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @menck:
  Dikke merci en fijn dat je 't fijn vindt!!!
  Ik kende jouw blog nog niet, maar heb me alvast geabonneerd om hem te checken.

  BeantwoordenVerwijderen